Ezt árulják el egészségedről a körmeid

Forrás: Thinkstock -
kéz ásványi anyagok vitaminhiány köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Foltos vagy töredezett? Kiderült, mit árulnak el egészségünkről a körmeink. 

Fehér foltos

Többnyire a kalcium és a cink hiányaként szokták emlegetni, de kiderült, hogy ez korántsem ennyire egyértelmű. Lehet, hogy sérülés miatt keletkeztek, például ütődés vagy rágás következtében. Egy vagy két hónapig ne polírozd, és hidratáld rendszeresen.

Túl lágy

Ha túl könnyebb hajlik a körmöd, azt jelzi, túl puha, ez pedig nem egészséges. A legjobb módszer az erősítésre, ha több fehérjét viszel be a szervezetedbe. Emellett figyel oda, hogy több A- és D-vitamint fogyassz: tartózkodj sokat a napon, és egyél halakat, sárgarépát, spenótot és édesburgonyát.

Túl vékony

Öt felnőttből egynek gyenge, vékony, száraz és töredezett a körme. Ennek legfőbb oka a túl kevés folyadékbevitel. A körmök 18 százaléka alapvetően víz, és ha ez a szám 16 alá csökken, elkezd töredezni. Hogy ezt megakadályozd, naponta igyál meg legalább két literrel. Ajánlott továbbá több cinket fogyasztanod, egyél például tökmagot, lencsét vagy marhahúst.

Kiderült, miről árulkodnak a körmeink Forrás: Thinkstock

Beszakadt

A beszakadt körmök valószínűleg ásványi anyag hiányra utalnak, főképp magnézium hiányozhat a szervezetünkből. Ezen azonban könnyen lehet segíteni, fogyassz spenótot és hüvelyeseket.

Kanál formájú

Vashiányra utal, ha a körmeid széle furcsán görbül. Egyél több vörös húst, lencsét, spenótot és szezámmagot, de a vasat étrendkiegészítő formájában is érdemes szedned a javulás érdekében - írja a The Sun.

Öt ok, amiért túl sokat szellenteszhttp://www.life.hu/drlife/20180909-ot-ok-amiert-tul-sokat-szellentesz.htmlFelmérések szerint egy átlagember egy nap folyamán 5-15 alkalommal szellent. De mi ennek az oka? Mitől függ, hogy milyen gyakran történik? Íme, 5 ok, ami hatással van rá. Dr. Life--Kalapácsujj betegséget okoz a nagyon magas vagy nagyon keskeny orrú cipőhttp://www.life.hu/drlife/20180909-kalapacsujj-betegseget-okoz-a-nagyon-magas-vagy-nagyon-keskeny-orru-cipo.htmlA kalapácsujj az egyik leggyakoribb, de méltatlanul keveset említett lábfejbetegség, pedig nem csak a járás során okozhat komoly problémákat, de a gerincünknek sem tesz jót hosszú távon. Hegedüs Zsolt ortopédus elmondja, mit tehetünk, ha a lábujjunkban fájdalmakat észlelünk.Dr. LifeOrigoKórházba szállították Michael Johnsont: sztrókot kapotthttp://www.life.hu/drlife/20180909-korhazba-szallitottak-michael-johnson-sztrokot-kapott.htmlAz 50 éves Michael Johnson kisebb sztrókot kapott, de szerencsére már jobban van, és a kórházból is hazaengedték. A sztrókot átmeneti agyi keringési zavar okozta, sokszor ez előzi meg az agyvérzést.Dr. Life--Ezek az emberek állítják, megfiatalodtak a vizeletivástólhttp://www.life.hu/drlife/20180909-ezek-az-emberek-allitjak-megfiatalodtak-a-vizeletivastol.htmlMár évszázadokkal ezelőtt is felmerült az a gondolat, hogy a vizelet megivása jótékony hatással van az egészségünkre, ám ezt mind a mai napig nem bizonyították még tudományosan. Vannak azonban olyanok, akik állítják, rengeteget köszönhetnek ennek a bizarr módszernek. Dr. Life--Győzd le a hátfájást teniszlabdávalhttp://www.life.hu/drlife/20180909-gyozd-le-a-hatfajast-teniszlabdaval.htmlTudtad? Egyetlen teniszlabda is segíthet abban, hogy megszabadulj a hát- és derékfájástól. Dr. Life--A kézszárítók egyáltalán nem higiénikusak: szétterítik a baktériumokat az egész helyiségbenhttp://www.life.hu/drlife/20180908-a-kezszaritok-egyaltalan-nem-higienikusak.htmlSokan hiszik, hogy a kézszárítók higiénikusak, azonban egy új kutatás szerint undorítóak. Te sem akarod majd használni. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.