Óriási szerencséje volt egy tízéves fiúnak, akinek arcát húsnyárs szúrta át

átszúrta nyárs baleset húsnyárs fej
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csodával határos módon semmilyen fontos szerve nem sérült meg annak a tízéves missouri fiúnak, akinek arcát egy húsnyárs szúrta át, amikor a hétvégén leesett egy fáról.

A nyárs Xavier Cunningham fejébe fúródott az arcától a koponyája hátsó részéig, de sem a szemét, sem az agyát, sem a gerincvelőt, sem a fő verőereket nem sértette meg.

A fiú harrisonville-i otthonuk kertjében játszott fára épült kis házában, amikor rovarok támadtak rá. A házból kizuhant Xavier a földön egy 15 centiméteres húsnyársra esett, ami átszúrta a fejét. A fiú magánál volt, amikor édesanyja odarohant hozzá.

Shannon Miller által 2018. szeptember 12-én közreadott képen a fia, Xavier Cunningham a műtét után lábadozik a Kansasi Egyetem Kórházában Forrás: MTI/AP/Shannon Miller

A gyereket a Kansasi Egyetem Kórházába szállították, ahol Kiji Ebersole, az endovaszkuláris idegsebészet igazgatója foglalkozott vele. A szakember szerint a fiúnak nem is lehetett volna nagyobb szerencséje, hiszen annak ellenére, hogy a nyárs átszúrta a fejét, nem okozott életveszélyes sérülést.
A seb szerencsére nem vérzett, ezért volt idő felkészülni a nyársat eltávolító operációra, amely bonyolult volt, mivel a nyárs szögletes volt, éles szélekkel. Teljesen egyenesen kellett kihúzni, csavarni nem lehetett, mivel az további sérülést okozott volna.

Az orvosok szerint Xavier valószínűleg teljesen felgyógyul majd.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.