Közel annyira lesz rákkeltő az elhízás, mint a dohányzás

Forrás: Shutterstock -
betegség elhízás rák (betegség) egészség gyorsétel dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan az elhízás közel olyan ártalmas lesz, közel olyan arányban okoz majd rákot, mint a dohányzás.

A brit rákkutató intézet adatai szerint 2035-re a brit rákos megbetegedések 10 százalékát a cigaretta, 9 százalékát a túlsúly okozza, azonban 2043-ra a túlsúly átveszi a vezetést a nőknél - írja a Szeretlek Magyarország a The Times-ra hivatkozva.

Hatalmas probélma az elhízás Forrás: Shutterstock

Ez annyiban jót jelent, hogy az emberek egyre inkább belátják a dohányzás okozta károkat, azonban az elhízással még mindig nem ez a helyzet. A britek a harmadik legelhízottabb nemzet Európában, a túlsúly pedig 13 rákfajtát okozhat.

Nyilvánvalóvá szeretnék tenni a rák és az elhízás közötti kapcsolat, kiemelt figyelmet akarnak fordítani a gyerekekre és elérhetőbbé akarják tenni az egészséges táplálkozást. Be szeretnék vezetni például azt, hogy este 9 előtt ne sugározzanak gyorsétel reklámokat a televízióban.

Saját vizeletét issza reggelente Kayleigh Oakley jógatanár http://www.life.hu/drlife/20180925-sajat-vizeletet-issza-reggelente-kayleigh-oakley-jogatanar.htmlNem Kayleigh Oakley az egyetlen és első, aki saját vizeletét használja terápiás célokra. Habár a szakemberek nem győzik hangsúlyozni, nincsen semmilyen tudományos bizonyíték arra, hogy bármire is jó lenne a vizeletterápia, a jógatanár kitartóan kortyolgatja, és azt állítja, meggyógyította őt pisije. Egészségére... Dr. LifeThinkstockBetegségek és szexualitás: mindenre válaszolnak a szakértők tabuk nélkülhttp://www.life.hu/drlife/20180924-betegsegek-es-szexualitas-mindenre-valaszolnak-a-szakertok-tabuk-nelkul.htmlÉdesanya, dolgozó nő, feleség, szüleit segítő gyermek – mindezen szerepekben helyt kell állnia napjainkban a nőknek. Sokszor egy dolgot felejtenek el csupán: saját egészségükre figyelni. A frissen alakult Felelősen Magadért Egyesület azért dolgozik, hogy a nők tabuk nélkül tudjanak segítséget kérni az őket érintő egészségügyi kérdésekben a megfelelő szakemberektől. Dr. LifeOrigoKállay-Saunders András lemondta koncertjét: rosszul lett az édesanyjahttp://www.life.hu/drlife/20180925--kallay-saunders-andras-lemondta-koncertjet-rosszul-lett-az-edesanyja.htmlKállay-Saunders András édesanyjáért imádkozik, lemondta hétvégi koncertjét is, hogy csak az anyukájára koncentráljon, most beszélt az állapotáról. Dr. LifeOrigoDemi Lovato kijött a rehabrólhttp://www.life.hu/drlife/20180924-demi-lovato-kijott-a-rehabrol.htmlDemi Lovato túladagolás miatt kórházba került, majd úgy döntött, bevonul az elvonóra: körülbelül két hónapot töltött ott, vasárnap mosolygósan távozott. Dr. Life--3 dolog az intim fertőzésekről, amit senkitől nem mertél megkérdezni http://www.life.hu/drlife/hirdetes/20180924-fertozes-intim.htmlAz intim fertőzések sokfélék lehetnek, ahogyan a fertőzések módja is. Általánosságban elmondhatjuk, hogy szinte minden nő átesik az intim fertőzések valamelyikén legalább egyszer élete során. Vannak, akik hamar felismerik a tüneteket és nem restek orvoshoz rohanni segítségért, míg mai napig akadnak olyan nők is, akik szégyellik, hogy valami nincs rendben odalent, és nem beszélnek róla senkivel. Íme, három kényes kérdés, amit talán még te sem mertél megkérdezni senkitől. HirdetésSoha nem dohányzott, mégis tüdőrákot kapott egy 31 éves nőhttp://www.life.hu/drlife/20180920-soha-nem-dohanyzott-megis-tudorakot-kapott-egy-31-eves-no.htmlFutás közben érzett nyilaló fájdalmat a nyakában és a bordáinál Rachael Malmberg. Anyja tanácsára orvoshoz fordult, kiderült: tüdőrákja van. Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.