Zalatnay Sarolta őszintén beszélt arról, hogyan győzte le a rákot

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
petefészekrák betegség Zalatnay Sarolta kórház petefészek gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szűrések fontosságára hívja fel a figyelmet Zalatnay Sarolta, hiszen ő is megküzdött a petefészekrákkal. Mint mondta: a véksőkig kell harcolni. 

"Tizenhat évvel ezelőtt petefészekrákom volt. Kezdetben én sem akartam beszélni róla, sőt azt is mondhatom, hogy majdhogynem szégyelltem magam. Inkább kerültem az embereket, főleg amikor kemóra jártam, mert olyan szagom volt, mint a tengeri halnak" - mesélte a Lokálnak Zalatnay Sarolta.

Az énekesnőt megműtötték, még mindig hálás dr. Lintner Ferenc professzornak. "Azt mondtam neki, hogy rábízom magam, és ő műtét közben úgy ítélte meg, hogy jobb lesz, ha mindent eltávolít, a méhemmel és a petefészkemmel együtt. Gyerekszülésre eleve nem gondolhattam, hiszen előtte fölöslegesen kínlódtam sokat a lombikkal, de nem jött össze. Szégyelltem, hogy én nem gyereket szülni megyek a kórházba, nem pozitív dolog miatt, hanem a borzasztó hárombetűs betegség miatt. Nem szerettem kimondani azt, hogy rák" - mondta Zalatnay, akinek szülei is megküzdöttek a gyilkos kórral. Mint ismeretes: az énekesnő végül az örökbefogadás mellett döntött.

Zalatnay Sarolta megküzdött a rákkal Fotó: Margitay Klára/Life.hu

"Azóta is félévente járok kontrollra, és már nem félek a ráktól. Mert azt mondom, hogy legyőztem... a franc egye a pofáját. Fontos, hogy mindenki járjon szűrésre! Azoknak, akik most harcolnak, annyit tudok tanácsolni, hogy sose adják fel, menni kell előre, az utolsókig" - tanácsolja az énekesnő. Úgy érzi, Magyarországon nem beszélnek ezekről a betegségekről olyan nyíltan, mint például Amerikában, pedig szükség lenne rá.

Ezt a nyílt párbeszédet sürgeti például a Felelősen Magadért Egyesület is, akik szeretnék, ha a nők bátrabban beszélnének az őket érintő problémákról.

Medveczky Ilona kezét meg kellett műtenihttp://www.life.hu/drlife/20180927-medveczky-ilona-kezet-meg-kellett-muteni.htmlJobb kezét törte el évekkel ezelőtt Medveczky Ilona, most pedig a balt kellett műteni. A 76 éves táncművésznő egyelőre még nem tudja, hogyan látja majd el a ház körüli teendőket, de azt mondja, megoldja, ahogy eddig is. Dr. Life--Női tabuk: Mindent a hüvelyfolyásrólhttp://www.life.hu/drlife/20180927-milyen-a-huvelyfolyas-ha-minden-rendben-van-es-milyen-ha-nem.htmlVannak az életben tabutémák, amikről nem szívesen beszélünk. Ilyenek például az intim fertőzések is, amelyeket az ember sokszor a legjobb barátnőjével vagy testvérével sem beszél meg. A tudatos nők, ha bármilyen változást is tapasztalnak odalent, orvoshoz fordulnak, a kevésbé bátrak először általában az internet segítségével igyekeznek utánajárni a dolgoknak. Ilyen lehet az is, amikor a szokásostól eltérő hüvelyfolyást tapasztalunk, ami egyébként sok esetben teljesen természetes jelenség. Hogy egy kicsit segítsünk eligazodni abban, mi számít természetesnek és mi az, ami már nem, összegyűjtöttünk ebben a témában néhány hasznos információt. Íme! Dr. LifeOrigoAmikor a tinilány intim dolgokról kérdez, te mit válaszolsz?http://www.life.hu/drlife/hirdetes/20180927-anya-lanya-intim-kerdesek.htmlAnyák örök dilemmája, hogyan beszélgessenek lányaikkal intimebb kérdésekről. Angélának kapóra jött a rossz idő, mert így a hétvégét a tévé elé bekuckózva, kettesben tölthette gimnazista lányával. A maratoni sorozatnézés közben a tini magától is feltette a benne feszülő „intim” kérdéseket. HirdetésAmikor a tinilány intim dolgokról kérdez, te mit válaszolsz?http://www.life.hu/drlife/hirdetes/20180927-intim-fertozes.htmlAnyák örök dilemmája, hogyan beszélgessenek lányaikkal intimebb kérdésekről. Angélának kapóra jött a rossz idő, mert így a hétvégét a tévé elé bekuckózva, kettesben tölthette gimnazista lányával. A maratoni sorozatnézés közben a tini magától is feltette a benne feszülő „intim” kérdéseket. HirdetésJó hatással lehet a 24 órás koplalás a belek őssejtjeinek regenerációs képességérehttp://www.life.hu/drlife/20180927-jo-hatassal-lehet-a-24-oras-koplalas-a-belek-ossejtjeinek-regeneracios-kepessegere.htmlSokan a fogyás miatt választják a koplalást, ám nem emiatt érdemes kipróbálni. Egynapi koplalás serkentheti a belek őssejtjeinek regenerációs képességét.Dr. LifeOrigoBetegségek és szexualitás: mindenre válaszolnak a szakértők tabuk nélkülhttp://www.life.hu/drlife/20180924-betegsegek-es-szexualitas-mindenre-valaszolnak-a-szakertok-tabuk-nelkul.htmlÉdesanya, dolgozó nő, feleség, szüleit segítő gyermek – mindezen szerepekben helyt kell állnia napjainkban a nőknek. Sokszor egy dolgot felejtenek el csupán: saját egészségükre figyelni. A frissen alakult Felelősen Magadért Egyesület azért dolgozik, hogy a nők tabuk nélkül tudjanak segítséget kérni az őket érintő egészségügyi kérdésekben a megfelelő szakemberektől. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.