szív világnapja szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A statisztikák szerint Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek az egyik vezető halálok. Egyes betegségek, mint például a magas vérnyomás, sokáig panaszmentesek, így csak akkor veszünk róluk tudomást, ha már bajt okoznak. De mit tehetünk szívünk egészségéért. 

A a szív- és érrendszeri betegségek örökletesek is, de az életmódunk miatt is kialakulhat, ilyenek a dohányzás, helytelen táplálkozás, túlsúly például.

Van azonban az egészséges táplálkozáson kívül egy-két apróság, amivel tehetünk a szívünk egészségéért. Az étcsokoládé például erősíti a szervezetet, tele van antioxidánsokkal, de napi 1-2 kockánál többet ebből se fogyasszunk. Kis mértékben ugyanígy jó hatással van a szervezetre a vörösbor. Javítja az erek működését, csökkenti az érelzáródás lehetőségét.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.