Ennyi banánt kell enni egy héten a hosszú és egészséges életért

Forrás: 123RF -
banán zöldség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkit érdekel a hosszú és egészséges élet titka, a kutatók most kiderítették, hogy nem valami csodaszert kell hozzá keresni: banánt kell enni. 

A kiegyensúlyozott, egészséges étrenddel lehet csökkenteni a korai halál kockázatát, ehhez persze a rendszeres testmozgás is szükséges. A banán fogyasztása a legfrissebb kutatások szerint nagyban hozzájárul az egészség megőrzéséhez, és most az is kiderült, mennyit kell fogyasztani belőle, hogy elérjük a kívánt hatást, vagyis a hosszú és egészséges életet.

Ennyi banánt kell enni a hosszú és egészséges élethez Forrás: 123RF

A rák kockázatát és a magas vérnyomás kialakulásának valószínűségét is csökkenthetjük a banánnal. Minden nap legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget kell ennie legalább ahhoz, hogy egészségesek legyünk. Banánból egy héten legalább hármat vagy négyet kellene fogyasztani – írja az Express.

De mi is az a hüvelyi pH? És mit tegyek, ha felborul az egyensúly?http://www.life.hu/drlife/20181001-huvelyi-hp-ertek-egyensulya-es-mi-tortenik-ha-felborul.htmlA pH-értékekről sokat hallottunk már különböző reklámokban, fórumokon, de vajon tudjuk-e, hogy mit is jelent valójában? Mi célt szolgál a szervezetben, mi történik, ha felborul az egyensúlya, és hogyan hozhatjuk ismét helyre? És mi köze van a hüvelyhez? Íme, egy alap hüvelyi pH-kisokos, kezdőknek. Dr. LifeOrigoTörőcsik Marit kiengedték a kórházból: már otthon lábadozikhttp://www.life.hu/drlife/20181002-torocsik-marit-kiengedtek-a-korhazbol-mar-otthon-labadozik.htmlA színművésznőt kiengedték a kórházból, de még sokat kell pihennie. Elárulta, szeretne visszatérni a színházba, de egyelőre a séta és a beszéd is nehezére esik. Dr. Life--Serena Williams félmeztelenül énekel, a mellrákszűrés mellett kampányolhttp://www.life.hu/drlife/20181001-serena-williams-felmeztelenul-enekel-a-mellrakszures-mellett-kampanyol.htmlMelltartó nélkül énekel Serena Williams teniszező. Így hívja fel a figyelmet a mellrákszűrés fontosságára. Dr. Life--Az ekcéma egyik oka a bélbaktériumok megváltozott összetétele lehethttp://www.life.hu/drlife/20181001-az-ekcema-egyik-oka-a-belbakteriumok-megvaltozott-osszetetele-lehet.htmlAz ekcéma egyik oka a bélbaktériumok megváltozott összetétele lehet egy francia tanulmány szerint.Dr. LifeOrigoA mediterrán étrend segíthet a merevedési zavar kialakulásának csökkentésében (18+)http://www.life.hu/drlife/20181001-a-mediterran-etrend-segithet-a-merevedesi-zavar-kialakulasanak-csokkenteseben.htmlA merevedési zavar sok férfinak okoz problémát, de nem csak gyógyszerrel lehet ellene küzdeni! Dr. LifeOrigoA középkorú nők egészségére különösen jó hatással van a fürdőzéshttp://www.life.hu/drlife/20181001-a-kozepkoru-nok-egeszsegere-kulonosen-jo-hatassal-van-a-furdozes.htmlSokan inkább a tusolást részesítik előnyben, ám kiderült, hogy a hosszú fürdőzések jó hatással vannak az egészségre. Főként a középkorú nők élvezhetik ennek előnyeit. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.