Íme néhány hatásos módszer a lábszag elűzésére

Forrás: Thinkstock -
szag lábszag módszer fürdő cipő lábgomba büdös fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan szenvednek az erős lábszagtól, kínos, ha bárhol le kell venniük a cipőjüket. Van azonban néhány egyszerű módszer, amivel megszüntetheted a kellemetlen szagokat.

Amikor a nyári meleg időjárás végeztével áttérünk a zárt cipőre, bizony kellemetlen lehet a lábszag, amelyet a cipő levételekor érzünk. Az Express cikke szerint van néhány hatásos módszer, amellyel elűzhetjük a kellemetlen szagokat.

Számos oka lehet a büdös lábaknak, ha fertőzés vagy gombás megbetegedés okozza, először a problémát kell orvosolnunk. Ha a kezelés után sem múlik el a lábszag, akkor kell egyéb praktikákat bevetni.

Orrfacsaró szag áradhat a cipőkből Forrás: Thinkstock

Nem szabad például mindennap ugyanazt a cipőt hordani. Feltétlen cserélgessük őket annak érdekében, hogy ha esetleg beleizzadt a láb, megfelelően meg tudjon száradni. Ha érezzük, hogy a lábunk beleizzadt a cipőbe, zokniba, vegyük le és hagyjuk megszáradni.

Az is hatásos lehet, ha a cipőbe teszünk ilyenkor papírtörlőt vagy újságpapírt, mely felszívja a nedvességet. Eredményes lehet az is, ha nem viselünk túl szűk cipőket, ez ugyanis szinte megfojtja a lábakat, válasszunk megfelelően szellőző darabokat.

A higiénia is fontos, ugyanis a nem megfelelően tisztított láb is áraszthat magából szúrós szagot. Fordítsunk különös gondot a lábujjak közötti részre. Használhatunk azonban lábfürdő készítményeket, cipőillatosítót, a zoknikat pedig ajánlos minden nap cserélni és 60 fokon mosni őket. Emellett az is fontos még, hogy a zokni 100 százalék pamutból készüljenek, de remek választás az ezüst- vagy bambuszszálas zokni is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.