Pár megállónyi séta is meghosszabbíthatja az életünket

Forrás: Thinkstock -
séta élet testmozgás egészség élettartam mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajlamosak vagyunk kicsit ellustulni, főleg a hideg időben, amikor nem akarunk túl sok időt a lakáson kívül tölteni. Pedig egy mindennapos rövid séta meghosszabbíthatja az életet. 

Sokat tehetünke gészségünkért már akkor is, ha pár megállóval hamarabb szállunk le a tömegközlekedésről és sétálunk hazáig. Az amerikai Centers for Disease Control and Prevention szerint ugyanis heti 2,5 órányi alacsony intenzitású, vagy 1 óra 15 perces magas intenzitású testmozgásra van szükségünk az egészséghez - írja a Nuus.

Ne mondjunk le a sétáról! Forrás: Thinkstock

Ha a fogyás a célunk, ennyi természetesen nem elég, ahhoz napi 1 órás intenzívebb testmozgásra van szükség. Azt is kimutatták, hogy a sétálás erősíti a láb izomzatait, azok pedig abbahagyják ezt a kis testmozgást, zsírt szednek magukra.

A séta segít a vérnyomás és a vércukor szint csökkentésében is, javul a közérzet és védi a szívet is. Beiktathatjuk a rendes sportolás mellé is.

Ilyen hatása van az egészségünkre a szőlőevésnekhttp://www.life.hu/drlife/20181004-ilyen-hatasai-vannak-az-egeszsegunkre-a-szoloevesnek.htmlItt az ősz és a szüret időszaka, vétek lenne kihagyni a szőlőt. Nagyon jó hatást gyakorol az egészségünkre, magas cukortartalma miatt azonban a cukorbetegeknek vigyáznia kell vele. Dr. LifeOrigoLeslie Mandoki lánya hazatérhetett a kórházból, miután métereket zuhanthttp://www.life.hu/drlife/20181004-leslie-mandoki-lanya-hazaterhetett-a-korhazbol-miutan-metereket-zuhant.htmlLeslie Mandoki lánya több métert zuhant egy lombházból az észak-rajna-vesztfáliai hambachi erdőben, ahol az erdővédő aktivistákhoz csatlakozott. Hordágyon vitték le, édesapja most nyilatkozott arról, milyen állapotban van gyermeke. Dr. Life--Íme néhány hatásos módszer a lábszag elűzésérehttp://www.life.hu/drlife/20181003-ime-nehany-hatasos-modszer-a-labszag-eluzesere.htmlSokan szenvednek az erős lábszagtól, kínos, ha bárhol le kell venniük a cipőjüket. Van azonban néhány egyszerű módszer, amivel megszüntetheted a kellemetlen szagokat. Dr. Life--Súlyosan megsérült Varga Izabella: forró olajjal égette meg a kezéthttp://www.life.hu/drlife/20181004-sulyosan-megserult-varga-izabella-forro-olajjal-egette-meg-a-kezet.htmlA Honvéd Kórház égésplasztikai osztályáról jelentkezett be Varga Izabella az Instagramjára. Dr. Life--Agyi infarktusa volt Michl Julinak az Oltári csajok és a Szenzációs négyes szereplőjénekhttp://www.life.hu/drlife/20181004-agyi-infarktusa-volt-michl-julinak-az-oltari-csajok-es-a-szenzacios-negyes-szereplojene.htmlMichl Julit az Oltári csajokban ismerte meg egy ország, most pedig a Szenzációs négyesben láthatjuk. A fiatal színésznő a Storynak komoly betegségéről beszélt. Dr. Life--Balesetet szenvedett a Szenzációs négyes próbáján Michl Julihttp://www.life.hu/drlife/20181003-balesetet-szenvedett-a-szenzacios-negyes-probajan-michl-juli.htmlKomoly számmal készült Michl Juli és Szalay Bence a Szenzációs négyes következő adására, ám terveiket kénytelenek megváltoztatni. A színésznő eltörte a lábát a próbán. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.