Rossz étkezési szokások, mozgásszegény életmód: jön a spermageddon

Forrás: Shutterstock -
spermaszám gyermeknemzés étkezés sperma sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rengeteg gyorsétel és a lustaság is hozzájárul ahhoz, hogy évről évre csökken a férfiak spermaszáma. 

A spermageddon szó vicces nyitotta cikkét a Daily Mail, melyben azt írják, hogy a férfiak spermaszáma évről évre csökken. A cikket a 24.hu szemlézte.

A jelenség okát a tudósok abban látják, hogy a férfiak túl sok gyorsételt fogyasztanak, dohányoznak, nem sportolnak és ehhez jön még a környezetszennyezés is. Ezen kívül hozzájárul még a biszfenol (BpA) nevű műanyag, amelyet az élelmiszeripar használ csomagolóanyagként. A termékenységi klinikák adatai alapján évente 1,8 százalékkal csökken a spermamintákban a mozgékony ondósejtek aránya. Valamint 6 amerikai nagyvárosból 5-ben romlott a férfiak termékenysége.

Romlik a férfiak termékenysége életmódjuk miatt Forrás: Shutterstock

A helyzet az USA-ban és Spanyolországban a legrosszabb a kutatások szerint. Míg 2002 és 2005 között a férfiak 84,7 százaléka tartozott a legtermékenyebbek közé, 2014 és 2017 között már csak 79,1 százalékuk.

Gáspár Bea túlvállalta magát, alaposan lebetegedetthttp://www.life.hu/drlife/20181008-gaspar-bea-tulvallalta-magat-alaposan-lebetegedett.htmlGáspár Bea mostanában túl sok munkát vállalt el és sikerült alaposan lebetegednie. Dr. Life--Kalandozás intim tájakon: így vigyázz a higiéniádra!http://www.life.hu/drlife/20181005-intim-higienia-megorzese.htmlAz intim higiénia rendkívül fontos mind a férfiak, mind a nők esetében. Az ápoltsághoz és a tisztasághoz az intim testrészek napi gondozása is hozzátartozik. De mit tegyünk és mit ne, hogy minden rendben legyen odalent? Eláruljuk! Dr. LifeOrigoA stressz miatt alaposan lefogyott Weisz Fannihttp://www.life.hu/drlife/20181008-stressz-miatt-alaposan-lefogyott-weisz-fanni.htmlMár a rajongóknak is feltűnt, hogy mennyire vékony Weisz Fanni. A modell az évek óta húzódó családi viszály miatt fogyott le, nehezen viseli az ezzel járó stresszt. Dr. LifeOrigoCsak show és más semmi: Szandi komoly sérülést szenvedett a próbák alatthttp://www.life.hu/drlife/20181008-csak-show-es-mas-semmi-szandi-komoly-serulest-szenvedett-a-probak-alatt.htmlNagyon extrém produkcióval készül Szandi és Vastag Csaba a Csak show és más semmi első adására, a próbák azonban nem mentek zökkenőmentesen. Az énekesnő annyira túlerőltette magát, hogy komolyan megsérült. Dr. LifeOrigoKutatás: a férfiak péniszmérete a termékenységükre is utalhathttp://www.life.hu/drlife/20181007-kutatas-a-ferfiak-peniszmerete-a-termekenysegukre-is-utalhat.htmlA férfiak péniszmérete a termékenységükre is utalhat - állítja egy új tanulmány, amiről a Blikk számolt be a DailyMail nyomán. Dr. Life--Talpfájással kezdődött, most műlábra gyűjtenek a váci anyukának, Melindánakhttp://www.life.hu/drlife/20181007-talpfajassal-kezdodott-most-mulabra-gyujt-a-vaci-anyuka-melinda.htmlA 37 éves váci anyuka, Alföldi Melinda kálváriája tizenöt évvel ezelőtt talpfájással kezdődött, majd a lábát térd alatt amputálni kellett. Most először nyilvánosság segítségre szorul. Évekig ugyanis a munkahelye finanszírozta a 2-3 évente esedékes protéziscserét, ám ennek megszűnésével kilátástalan helyzetbe került. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.