A tejtermékek fogyasztása csökkenti a cukorbetegség kialakulásának esélyét

Forrás: Dreamstime -
kutatás cukorbetegség tejtermék sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendszeres sajtfogyasztás csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét - derült ki egy friss kutatásból.

A DailyMail azt írja, a Cambridge-i Egyetem kutatói több mint 63 ezer ember étkezési szokását vizsgálták meg alaposan. Arra a következtetésre jutottak, hogy azoknál, akik zsírban gazdag tejtermékeket, például sajtot és joghurtot fogyasztottak, 30 százalékkal csökkent a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata. Ez az adat független volt a többi veszélyfaktortól, például az életkortól, nemtől vagy elhízástól.

A kutatók a jövőben szeretnék külön is megvizsgálni, hogy az egyes tejterméktípusok hogyan hatnak egészségünkre.

Ezért érdemes sajtot fogyasztani Forrás: Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.