A tejtermékek fogyasztása csökkenti a cukorbetegség kialakulásának esélyét

2018.10.11. 18:44

A rendszeres sajtfogyasztás csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét - derült ki egy friss kutatásból.

A DailyMail azt írja, a Cambridge-i Egyetem kutatói több mint 63 ezer ember étkezési szokását vizsgálták meg alaposan. Arra a következtetésre jutottak, hogy azoknál, akik zsírban gazdag tejtermékeket, például sajtot és joghurtot fogyasztottak, 30 százalékkal csökkent a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata. Ez az adat független volt a többi veszélyfaktortól, például az életkortól, nemtől vagy elhízástól.

A kutatók a jövőben szeretnék külön is megvizsgálni, hogy az egyes tejterméktípusok hogyan hatnak egészségünkre.

Ezért érdemes sajtot fogyasztaniForrás: Dreamstime
tejtermékkutatássajtcukorbetegség