Ma van a nemzetközi melltartó nélküli nap

Forrás: Shutterstock -
mellrák melltartó nélkül melltartó világnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma van a nemzetközi melltartó nélküli nap, amely mögött igen komoly elgondolás és célkitűzés rejtőzik.

Világszerte október 13-án tartják a melltartómentes napot, amellyel arra buzdítják a hölgyeket, hogy ezen a napon hagyják otthon melltartójukat. Nem egy feminista mozgalomról van most azonban szó, a jelentése nagyon is komoly. Célja, hogy egy igen fontos ügyre, a mellrák elleni küzdelemre és a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet.

Ne hordj ma melltartót Forrás: Shutterstock

Ennek a fontos napnak az alkalmából nézzünk meg nyolc olyan tünetet, amit semmiképp nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen akár mellrákra is utalhat.

1. Csomó vagy dudor a mellben vagy a hónaljban

2. A mell színének megváltozása

3. A mell méretének és formájának megváltozása

4. A mell bőrének duzzanata, megvastagodása

5. Befelé forduló mellbimbó

6. Pattanásszerű kiütés a mellen

7. Mellbimbó megváltozása, esetleg csepegése

8. Fájdalom a mellekben - írja a DailyStar.

Csúnyán lebetegedett Völgyesi Gabihttp://www.life.hu/drlife/20181013-csunyan-lebetegedett-volgyesi-gabi.htmlVasárnap indul a Sztárban sztár legújabb évada, amelyben Völgyesi Gabi lesz az egyik versenyző. Az énekesnő azonban alaposan lebetegedett... Dr. Life--Így szabadulj meg a meghűlés miatt lerakódott nyálkátólhttp://www.life.hu/drlife/20181013-igy-szabadulj-meg-a-meghules-miatt-lerakodott-nyalkatol.htmlA megfázás sokunk életét nehezíti meg az év hűvösebb időszakában. Ha nem szabadulunk meg a torokban és a légutakban lerakódott váladéktól, könnyen légúti fertőzések jöhetnek létre. Hogy ezt elkerüljük, bevethetünk néhány házi praktikát. Mutatjuk, melyek ezek! Dr. Life--Vannak gyógyszerek, amelyek mellett tilos az alkoholfogyasztáshttp://www.life.hu/drlife/20181013-vannak-gyogyszerek-amelyek-mellett-tilos-az-alkoholfogyasztas.htmlGyógyszeres kezelés esetén sokakban felmerül a kérdés, vajon ihatnak-e alkoholt a szükséges készítmények mellett. Főleg akkor okoz ez problémát, ha hosszútávú kezelésről van szó. Mutatjuk, melyek azok a gyógyszerek, melyek mellett soha nem szabad inni. Dr. LifeOrigoSzokj le a körömrágásról: undorító és veszélyes szokáshttp://www.life.hu/drlife/20181013-szokj-le-a-koromragasrol-undorito-es-veszelyes-szokas.htmlA körömrágás nem valami esztétikus, de nem ez a legnagyobb baj vele, hanem az, hogy nagyon veszélyes. Dr. LifeThinkstockÖnvizsgálat és implantátum: megdőlnek a tévhitek a melldaganatrólhttp://www.life.hu/drlife/20181012-onvizsgalat-es-implantatum-megdolnek-a-tevhitek-a-melldaganatrol.htmlAz október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ennek apropóján Dr. Forrai Gábor, a Duna Medical Center radiológiájának vezetője, az Európai Emlődiagnosztikai Társaság (EUSOBI) elnöke összegyűjtötte a mellrákkal kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket. Dr. Life--Tények és tévhitek a melldaganatrólhttp://www.life.hu/drlife/20181012-tenyek-es-tevhitek-a-melldaganatrol.htmlAz október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ennek apropóján Dr. Forrai Gábor, az Európai Emlődiagnosztikai Társaság (EUSOBI) elnöke összegyűjtötte a mellrákkal kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.