Szokj le a körömrágásról: undorító és veszélyes szokás

Forrás: Thinkstock -
veszély körömrágás fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A körömrágás nem valami esztétikus, de nem ez a legnagyobb baj vele, hanem az, hogy nagyon veszélyes.

Nagyon sokan vannak, akik rágják a körmüket, de talán nem is tudják, mekkora veszélynek teszik ki ezzel saját magukat. Ez a szokás ugyanis nem csak nem esztétikus, de nagyon kockázatos is: rengeteg betegséget lehet így elkapni. Gondoljunk csak bele, mennyi mindent fogunk meg egy nap! Hiába mosunk kezet, ha nem vagyunk olyan alaposak, mint a sebészek, akkor sajnos nem tűntettük el a bacilusokat és különböző fertőzéseket, főleg nem a körmünk alól. Ha azt lerágjuk, bekerül a szervezetünkbe minden mocsok.

Egy csúnya, rossz szokás, amely akár meg is betegíthet Forrás: Thinkstock

Arról nem is beszélve, hogy a fogaknak is rosszat tesz a körömrágás, ezért érdemes mihamarabb leszokni róla. Hogyan csináljuk? Mivel ez egy beidegződés, egy kényszeres cselekedet, amit sokszor észre sem veszel a legjobb, ha a környezeted segítségét kéred: ők rád szólnak minden alkalommal, az agyad pedig szépen hozzászokik ahhoz, hogy nem szabad körmöt rágni - írja a Blikk Rúzs a Filantropikum nyomán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.