Ezért ne feküdj le aludni nedves hajjal

Forrás: Shutterstock -
gomba haj nedvesség hajmosás baktérium alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran előfordul, hogy nedves hajjal fekszel le aludni? Nagy hibát követsz el! Máris eláruljuk, hogy miért.

Gombák

Köztudott, hogy a gombák kedvelik a nedves, meleg helyeket, így a frissen mosott hajad tökéletes lehet számukra a megtelepedésre és szaporodásra. Ennek következtében pedig viszketés, kiütés, gyulladás alakulhat ki fejbőrödön.

Baktériumok

A baktériumokkal hasonló a helyzet, mint a gombákkal: szeretik a nyirkos helyeket. Nem csak a fürdőszobába fészkelik be magukat, hanem akár a hajadba is, ha úgy fekszel le, hogy az még vizes.

Nem egészséges, ha nedves hajjal fekszel le aludni Forrás: Shutterstock

Korpásodás

A korpásodást nem csak a fejbőr túlzott kiszáradása okozhatja, hanem egy gombafaj is. A Malassezia globosa a bőrsejtek elhalását okozhatja.

Töredezés

Ha nedves hajjal fekszel le, akkor az éjszaka alatt garantáltan összekócolódik és reggel nagyon nehéz lesz kifésülni, könnyedén kárt tehetsz benne – írja a Filantropikum.

Vastag Csabát kis híján baleset érte a Csak show és más semmi próbáinhttp://www.life.hu/sztarok/20181019-vastag-csabat-kis-hijan-baleset-erte-a-csak-show-es-mas-semmi-probain.htmlCsak egy hajszálon múlt, hogy nem történt baleset Vastag Csabával a Csak show és más semmi próbái közben. TV + SztárokOrigoTörőcsik Mari költözni szeretne: Budapestre tenné át székhelyét egy időrehttp://www.life.hu/sztarok/20181019-torocsik-mari-koltozni-szeretne-budapestre-tenne-at-szekhelyet-egy-idore.htmlTörőcsik Mari jobban van, már csak rutineljárásokra szokott kórházba járni, hogy erős is maradjon. A színművésznő elárulta, ha minden jól megy, hamarosan felköltözik Budapestre egy időre. TV + Sztárok--Muri Enikő három hónap után szakított párjával, Patonai Norberttelhttp://www.life.hu/sztarok/20181019-muri-eniko-harom-honap-utan-szakitott-parjaval-patonai-norberttel.htmlHárom hónap után szakított egymással Muri Enikő és Cseke Katinka exférje, Patonai Norbert. TV + SztárokOrigoHódi Pamela úgy érzi, a Berkivel való szakítása óta sokkal erősebbhttp://www.life.hu/sztarok/20181019-hodi-pamela-ugy-erzi-a-berkivel-valo-szakitasa-ota-sokkal-erosebb.htmlA mióta szakított Berki Krisztiánnal Hódi Pamela, erősebbnek és sikeresebbnek érzi magát, mint korábban bármikor. Mindezt a kedd esti Jakupcsek Plusz felvételén mondta el. TV + Sztárok--Nem Lőrinczy György lesz az Operettszínház igazgatója: így reagált leváltásárahttp://www.life.hu/sztarok/20181019-nem-lorinczy-gyorgy-lesz-az-operettszinhaz-igazgatoja-igy-reagalt-levaltasara.htmlAz Operettszínház főigazgatója már nem sokáig intézheti a teátrum dolgait: Lőrinczy György helyett mást választottak, leváltására hosszú posztban reagált. TV + Sztárok--A legbátrabb páros: Németh Kristóf reagált a kritikákrahttp://www.life.hu/sztarok/20181019-a-legbatrabb-paros-nemeth-kristof-reagalt-a-kritikakra.htmlAhogy megírtuk, rengeteg kritikát kap Németh Kristóf A legbátrabb páros-beli szereplése miatt. A színész most reagált a kommentelők soraira. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.