Ezért nem szabad soha vécépapírral lefedni a nyilvános vécék ülőkéjét

Forrás: Shutterstock -
higiénia nyilvános vécé vécépapír vécé ülőke
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt hinnénk, jót teszünk azzal, ha a nyilvános vécék ülőkéjét használat előtt lefedjük vécépapírral, pedig nem: ezért ne borítsd be soha. 

A nyilvános vécéket a legtöbben szeretik elkerülni, de ha menni kell, akkor menni kell. Ilyenkor sokan próbálják a körülményekhez képest higiénikusabbá tenni a környezetet például azzal, hogy vécépapírral borítják be az ülőkét azt gondolván, hogy ez fizikai akadályt képez a baktériumok és a bőrünk között. A csúf igazság azonban az, hogy ezzel csak táptalajt biztosítunk a baktériumoknak.

Jobb, ha nem feded be az ülőkét vécépapírral Forrás: Shutterstock

A vécéülőke sima felülete és alakja ugyanis rendkívül megnehezíti a bacik dolgát, nem tudnak rajta megtapadni, ezzel szemben

a papír érdes felülete és nedvszívó képessége kiváló felület a kórokozók számára.

A papíron ráadásul már eleve elég sok a baktérium, hiszen az öblítéskor felverődő cseppeket szépen beszívja – írja a The Sun. Láthatjuk, hogy sokkal rosszabbat teszünk azzal, ha beborítjuk az ülőkét, ráadásul egy kutatás szerint az átlagos nyilvános vécék sokkal tisztábbak, mint például az otthoni mosogatószivacs...
A legjobb, ha egyszerűen nem ülünk rá a nyilvános vécékre, és ha alaposan kezet mosunk használat után. Illetve azt se felejtsük el, hogy a kézszárító használata sem higiénikus.

Kézszárítók: Higiénikusabb lenne, ha egy pestises majom a kezemre tüsszentene


A kézszárítók nagyon gyorsan elterjedtek, de nem biztos, hogy olyan jó ötlet volt a bevezetésük, egy új kutatás szerint ugyanis egyáltalán nem higiénikusak. Ha ezt elolvasod, te sem akarod majd használni.
Viszlát, pánikroham! 7 módszer a szorongás leküzdésérehttp://www.life.hu/drlife/20181022-viszlat-panikroham-7-modszer-a-szorongas-lekuzdesere.htmlA pánikroham egyre több ember mindennapjait keseríti meg, ám szerencsére már számos hatékony megoldás létezik a szorongás és az ezzel járó kellemetlen rohamok leküzdésére. Lássunk 7 szuper módszert, amelyek már sokaknak segítettek. Dr. Life--Új kezelés hosszabbíthatja meg az előrehaladott mellrákban szenvedők életéthttp://www.life.hu/drlife/20181022-uj-kezeles-hosszabbithatja-meg-az-elorehaladott-mellrakban-szenvedok-eletet.htmlEgy új gyógyszer és a hormonterápia kombinációja meghosszabbíthatja az előrehaladott mellrákban szenvedő nők életét – állapította meg egy új kutatás. Dr. LifeOrigoSzívszorító fotót posztolt Rubint Réka: együttéreznek a rajongókhttp://www.life.hu/drlife/20181022-szivszorito-fotot-posztolt-rubint-reka-egyutt-ereznek-a-rajongok.htmlA szív megszakad Rubint Réka legfrissebb fotójától: beteg édesapja kezét fogja egy kórházi ágyon. Dr. Life--Így mondd el otthon, ha kiderült: intim fertőzésed vanhttp://www.life.hu/drlife/20181017-igy-vallj-szint-ha-intim-fertozesed-van.htmlSzúr, fáj, viszket, éget? Érzed, hogy valami stimmel odalent? A legjobb, amit tehetsz, hogy orvoshoz fordulsz, aki megállapítja, hogy pontosan mi a baj, és célzott kezelést javasol. Kézbe veszed a recepteket, megfogadod a jó tanácsokat és elindulsz haza. És azon töprengsz, hogyan fogja mindezt fogadni a párod... Dr. LifeOrigoNem bírja a stresszt: epilepsziás rohamok gyötrik Tóth Andi énekesnőthttp://www.life.hu/drlife/20181022-nem-birja-a-stresszt-epilepszias-rohamok-gyotrik-toth-andi-enekesnot.htmlA második héten távozott A legbátrabb páros című műsorból Tóth Andi és párja, Szabó Ádám. A fiatal énekesnő többször is legyőzte a félelmeit a TV2 kaland-realityjében, pedig nehezen tűri a stresszt: pánikohamok gyötrik, epilepsziás tünetekkel. Dr. LifeOrigoEzért ne feküdj le aludni nedves hajjalhttp://www.life.hu/drlife/20181019-ezert-ne-fekudj-le-aludni-nedves-hajjal.htmlGyakran előfordul, hogy nedves hajjal fekszel le aludni? Nagy hibát követsz el! Máris eláruljuk, hogy miért. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.