Egy év után a kedvenc dalára ébredt fel a kómából egy tinédzser

dal tinédzser kóma felébresztés kórház Evanescence
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miranda egy évig kómában volt, majd amikor édesanyja lejátszotta neki egyik kedvenc dalát, magához tért.

Miranda mindössze 13 éves volt, amikor agyvérzést kapott és a műtét után kómába esett. Orvosai úgy fogalmaztak, hogy a lány képtelen a mozgásra és a kommunikációra, ugyanakkor teljesen tudatánál van. A szülőknek azt mondták, nagyon kicsi az esély arra, hogy valamikor magához tér.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Édesanyja azonban nem adta fel, egy év múlva úgy döntött, Miranda ágya mellett lejátssza lánya egyik kedvenc dalát, az Evanescence Bring me to life, azaz Hozz vissza az életbe című számát. Ekkor szinte csoda történt: a tinédzser kinyitotta a szemét és elkezdte mozgatni a végtagjait.

Szülei ezután is nagyon sok zenét játszottak neki a betegágyánál, édesapja például gitározott is. A lány állapota a zene hatására folyamatosan javult és ma már újra teljes életet élhet, hamarosan az iskolába is visszatérhet – számolt be az elképesztő történetről a Ladbible.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.