A nők alkoholfogyasztására koncentrál idén a Száraz November

Forrás: Shutterstock -
nők alkoholfogyasztás alkohol Száraz november
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén a nők alkoholfogyasztására fog koncentrálni a Száraz November mozgalom.

Három éve idehaza is bevezették a Százaz November mozgalmat, amely a Kék Pont Alapítvány nevéhez kötődik. Célja, hogy a benne részt vevők egy hónapig egy korty alkoholt sem isznak. A 444 azt írja, az idei projekt egy kicsit más lesz, mint a többi, ugyanis ezúttal a nők alkoholfogyasztására fognak koncentrálni.

Ezúttal a nők alkoholfogyasztása kerül a középpontba Forrás: Shutterstock

A portál azt írja, egy kutatás nemrég rávilágított arra, hogy a nők tendenciaszerűen kezdenek annyit inni, mint a férfiak. Ez pedig azért is baj, mert a szervezetük rosszabbul reagál az alkoholra. A legveszélyeztetettebbek a 25 év alattiak és a 60 év felettiek: esetükben gyakoribb a kockázatos ivás.

Az idei változtatás egyébként természetesen nem azt jelenti, hogy a férfiak nem vehetnek részt a projektben. Mint mondják a szervezők, érdemes társassággal belevágni, hiszen úgy mindig könnyebb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.