Könny helyett vércseppek folytak egy olasz férfi szeméből

Forrás: Shutterstock -
vér olasz könny szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ritka rendellenességgel sietett orvoshoz egy olasz férfi: könny helyett vér kezdett el folyni a szeméből.

Nagyon megrémült az az 52 éves olasz férfi, akinek hirtelen könnyek helyett vér kezdett folyni a szeméből. Rögtön a sürgősségi osztályra sietett, állapotát az orvosok is megdöbbenéssel fogadták. Bár a tünetek nagyon súlyosnak látszottak, a férfi semmilyen fájdalmat nem érzett, és a látása is rendben volt.

Vér folyt egy olasz férfi szeméből – Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az orvosok alapos vizsgálatnak vetették alá a férfit, és kiderítették, hogy hemolacriában szenved, ami miatt a könnyei vérrel keverednek. Ezt azonban sok minden okozhatja: szemfertőzés, gyulladás, daganatok a szem környékén. A vizsgálatok kiderítették, hogy a férfi mindkét szemhéjában vannak nem rákos daganatok, valószínűleg nála emiatt alakult ki a vérzés. Az orvosok egy szemcseppel csökkentették a szemekben lévő nyomást, amelynek hatására elmúlt a különös tünet – írja a Livescience.com.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.