Lehet, hogy korábban te is rosszul fújtad az orrodat

Forrás: Thinkstock -
orrfolyás betegség orr nátha megfázás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy egészen idáig rosszul fújtuk az orrunkat. Most eláruljuk, hogyan kellene!

Lassan itt az influenzaszezon, így nem árt tisztában lenni azzal, hogyan is célszerű orrot fújni. Egészen idáig lehet, hogy te is rosszul csináltad. Előfordulhat, hogy emiatt fordult súlyosabbra a náthád.

A The Sun azt írja, nem szabad erőlködni orrfújáskor, ugyanis így a nyomást az orrod belsejébe szorítod, amelytől a nyálka nemhogy kifelé jönne, inkább sokkal beljebb megy az orrüregben.

Tanuld meg a helyes orrfújás technikáját Forrás: Thinkstock

Így nemcsak az orrod fog még jobban eldugulni, hanem szövődmények is kialakulhatnak.

És akkor mégis hogyan fújjuk az orrunkat? Szakértők szerint lassan, könnyedén csináljuk, és egyszerre csak az egyik orrlyukunkat.

A Big Brother sztárja, Pongó legyőzte a rákot és jelentkezett a Ninja Warriorbahttp://www.life.hu/drlife/20181105-a-big-brother-sztarja-pongo-legyozte-a-rakot-es-jelentkezett-a-ninja-warriorba.htmlA Big Brother legelső szériájában tűnt fel Pongó, aki az utóbbi években sikeresen vette fel a küzdelmet a rákkal szemben. Most újra láthatják a tévénézők. Dr. LifeOrigoKönny helyett vércseppek folytak egy olasz férfi szemébőlhttp://www.life.hu/drlife/20181105-konny-helyett-vercseppek-folytak-egy-olasz-ferfi-szemebol.htmlRitka rendellenességgel sietett orvoshoz egy olasz férfi: könny helyett vér kezdett el folyni a szeméből.Dr. LifeOrigoMég mindig nem tudni, miért lett rosszul Kálloy Molnár Péterhttp://www.life.hu/drlife/20181103-meg-mindig-nem-tudni-miert-lett-rosszul-kalloy-molnar-peter.htmlAhogy megírtuk, Kálloy Molnár Pétert a múlt vasárnap rohammentő szállította kórházba a Budapesti Operettszínházból. A színész a Luxemburg grófja című operett szünetében rosszul lett, és napokig nem lehetett tudni semmit az állapotáról. Dr. LifeOrigoBetegsége miatt lemondta koncertjeit Lily Allenhttp://www.life.hu/drlife/20181101-betegsege-miatt-lemondta-koncertjeit-lily-allen-enekesno.htmlÚjabb koncerteket mondott le Lily Allen. Úgy tudni, nagyon beteg. Dr. LifeAFPA fültisztító pálcika akár nagyobb gondot is okozhat, mint sejtenénkhttp://www.life.hu/drlife/20181030-a-fultisztito-palcika-akar-nagyobb-gondot-is-okozhat-mint-sejtenenk.htmlSokszor vita tárgyát képezi a fültisztítás helyes módja. A legtöbben a jól megszokott fültisztító pálcikát használják, ám ez olykor gondot is okozhat. Dr. LifeThinkstockIsmerd meg az alma jótékony hatásaithttp://www.life.hu/drlife/20181030-ismerd-meg-az-alma-jotekony-hatasait.htmlNem véletlenül az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcsünk, fogyasztásának számtalan jótékony hatása van. Nézzük, melyek ezek! Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.