Nyelvkaparással őrizhető meg a fiatalság és az egészség

fiatalság nyelv egészség nyelvkaparás gyógymód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Krémekkel, vitaminokkal és különböző gyógyhatású készítményekkel próbáljuk magunkat fiatalon és egészségesen tartani, ám most úgy tűnik, hogy létezik egy ennél egyszerűbb és olcsóbb megoldás is. Íme, a több ezer éves módszer: a nyelvkaparás. 

Úgy tűnik, több ezer éve létezik egy indiai módszer, amellyel fiatalon és egészségesen tarthatjuk a testünket. Dr. Nathan Bryan, a texasi Baylor College of Medicine kutatója most felfedi, miért is olyan hatásos a nyelvkaparás.

A Bors cikke szerint a szájüregben több mint kétszázféle baktérium található. Dr. Nathan Bryan szerint ezek közül különösen azok vannak szervezetünk hasznára, amelyek segítik a nitrogén-oxid-molekulák termelődését. Ezek ugyanis szerepet játszanak a régi sejtek regenerálódásában. A test nitrogén-monoxid-termelésének mintegy 50 százalékát a nyelven lévő baktériumok termelik – írja a lap. A lenyelt nitritek keverednek a gyomorsavval, majd nitrogén-oxidokká alakulnak, ez a folyamat pedig véd az öregedéstől.

A nyelvkaparás egészségesebbé tehet Forrás: Thinkstock

A doktor napi 5 másodperc nyelvkaparással eltávolítja az ételmaradékokat, valamint segíti a jó baktériumok munkáját. Az erre a célra kialakított nyelvkaparó a cikk szerint kicsivel kerül többe, mint 700 forint. A lap megkérdezte Száfián Réka szájhigiénikust is a témában.

„A szervezet 30 év felett elkezd öregedni, és a sejtek regenerálódásához a nyelven található baktériumok által termelt nitrogén-oxidra van szükség. A nyelvtisztítás ebben nagy segítséget jelent” – mondta a szájhigiénikus.

A Big Brother sztárja, Pongó legyőzte a rákot és jelentkezett a Ninja Warriorbahttp://www.life.hu/drlife/20181105-a-big-brother-sztarja-pongo-legyozte-a-rakot-es-jelentkezett-a-ninja-warriorba.htmlA Big Brother legelső szériájában tűnt fel Pongó, aki az utóbbi években sikeresen vette fel a küzdelmet a rákkal szemben. Most újra láthatják a tévénézők. Dr. LifeOrigoKönny helyett vércseppek folytak egy olasz férfi szemébőlhttp://www.life.hu/drlife/20181105-konny-helyett-vercseppek-folytak-egy-olasz-ferfi-szemebol.htmlRitka rendellenességgel sietett orvoshoz egy olasz férfi: könny helyett vér kezdett el folyni a szeméből. Dr. LifeOrigoKórházba került Pordán Petrahttp://www.life.hu/drlife/20181103-korhazba-kerult-pordan-petra-radios.htmlPordán Petra hat órát töltött infúzióra kötve a Honvédkórház sürgősségi osztályán. Dr. LifeMég mindig nem tudni, miért lett rosszul Kálloy Molnár Péterhttp://www.life.hu/drlife/20181103-meg-mindig-nem-tudni-miert-lett-rosszul-kalloy-molnar-peter.htmlAhogy megírtuk, Kálloy Molnár Pétert a múlt vasárnap rohammentő szállította kórházba a Budapesti Operettszínházból. A színész a Luxemburg grófja című operett szünetében rosszul lett, és napokig nem lehetett tudni semmit az állapotáról. Dr. LifeOrigoKirály Linda súlyos betegsége miatt jó időre Amerikába költözött: ciszta növekszik az agyábanhttp://www.life.hu/drlife/20181102-kiraly-linda-sulyos-betegsege-miatt-jo-idore-amerikaba-koltozott.htmlKirály Linda meglepő nyíltsággal mesélt családi könyvükben arról, miért hízott meg annyira, és miért hagyta el jó időre Magyarországot. Dr. LifeBetegsége miatt lemondta koncertjeit Lily Allenhttp://www.life.hu/drlife/20181101-betegsege-miatt-lemondta-koncertjeit-lily-allen-enekesno.htmlÚjabb koncerteket mondott le Lily Allen. Úgy tudni, nagyon beteg. Dr. LifeAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.