Erről árulkodik az orr váladékának színe

Forrás: Thinkstock -
orrfolyás betegség váladék orr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kíváncsi vagy rá, milyen betegségekre utalhat az orrod váladékának színe? Olvasd el cikkünket és kiderül!

Tiszta, áttetsző

Ha tiszta, áttetsző a színe, akkor egészséges orrváladékról beszélhetünk. Amennyiben megnő a mennyisége, akkor lehet, hogy allergiával állunk szemben.

Fehér

Ha fehéres árnyalatúvá válik az orr váladéka, akkor azt jelezheti, hogy fertőzést kaptunk el. Ekkor az orr nyálkahártyája megduzzad és begyullad, és gátolja a váladék távozását. Ha pedig besűrűsödik, akkor fehér színe lesz.

Kiderült, miről árulkodik az orr váladékának színe Forrás: Thinkstock

Sárgás-zöldes

Ha sárgássá vagy zöldessé válik, akkor valószínűleg bakteriális vagy vírusos fertőzésünk van. Ezt a színt a fehérvérsejtekben található vegyületek okozzák. Ebben az esetben először a váladék mennyisége nő meg, majd besűrűsödik és végül újra kitisztul.

Rózsaszín, piros vagy barna

Ilyenkor valószínűleg a váladékba került vér okozza az elszíneződést. Ez történhet valamilyen baleset vagy sérülés miatt, ha előtte megpiszkáltuk vagy túl erősen fújtuk az orrunkat.

Fekete

Nagyon ritka eset, ha feketés árnyalatúvá válik a váladék. Ezt a színt gombás fertőzés okozhatja. Mindenképp forduljunk vele orvoshoz – írja a Women's Health.

Gáspár Virág alvászavarral küzdhttp://www.life.hu/drlife/20181108-gaspar-virag-alvaszavarral-kuzd.htmlKommandósok szállták meg Gáspár Győzőék házát majdnem egy évvel ezelőtt, hogy a család értékeit lefoglalják. A família azóta egyenesbe jött, ám Virágon most jelentkeznek a stressz és a trauma tünetei, alvászavarral küzd. Dr. LifeOrigoKét hétig klinikán kezelték Pokorny Liáthttp://www.life.hu/drlife/20181108-ket-hetig-klinikan-kezeltek-pokorny-liat.htmlPokorny Lia elárulta, elhúzódó hangszálgyulladása miatt két hétre befeküdt egy klinikára. Ma már szerencsére teljesen jól van, a hangja is a régi. Dr. LifeFotó: M.Schmidt János – OrigoKulka János már a stroke előtt gondolt a visszavonulásrahttp://www.life.hu/drlife/20181108-kulka-janos-mar-a-storke-elott-gondolt-a-visszavonulasra.htmlStroke-ja után az X – A rendszerből törölve című filmben játszott először Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész. Most arról mesélt, már korábban is fontolóra vette a visszavonulást. Dr. LifeOrigoBoros Lajos szívműtétje után újabb beavatkozásra készül: a prosztatájával van bajhttp://www.life.hu/drlife/20181108-boros-lajos-szivmutetje-utan-ujabb-beavatkozasra-keszul-a-prosztatajaval-van-baj.htmlBoros Lajos komoly szívműtéten esett át, ami után öt hétig kómában volt, de nemsokára újabb beavatkozást kell elvégezni rajta, ezúttal azonban a prosztatáját kell operálni. Dr. LifeOrigoEltörte a bokáját az Irigy Hónaljmirigy zenésze, Uszkó Lászlóhttp://www.life.hu/drlife/20181108-eltorte-a-bokajat-az-irigy-honaljmirigy-zenesze-uszko-laszlo.htmlEgy szerencsétlen otthoni baleset következtében mozogni se nagyon tud egyedül az Irigy Hónaljmirigy tagja. Dr. LifeOrigoKiderült, melyik a repülőgép legmocskosabb része: tele van baktériumokkalhttp://www.life.hu/drlife/20181105-kiderult-melyik-a-repulogep-legmocskosabb-resze-tele-van-bakteriumokkal.htmlKiderült, melyek a repülőgép legkoszosabb részei. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.