Az Alzheimer-kór jelei már 15 évvel a halál előtt jelentkezhetnek

Forrás: Origo -
betegség tünetek parkinson-kór Alzheimer-kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Alzheimer-kór az egyik legalattomosabb időskori megbetegedés, amelynek tünetei már a halál előtt 15 évvel megjelenhetnek.

Van néhány olyan betegség, amelytől szinte minden ember retteg. Ilyen a rák vagy épp a hirtelen szívleállás. Ugyanakkor van még két olyan betegség, amely talán még ezeknél is rosszabb: a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór.

A Blikk azt írja, az Alzheimer-kór tünetei már a halál előtt 15 évvel jelentkezhetnek. Elkezd romlani a rövidtávú memória, az ember egyre feledékenyebbé válik, már nem jutnak eszébe szavak, és elveszíti érdeklődését korábbi hobbijai iránt.

A Parkinson-kór jelei közé tartozik többek között a kéz állandó remegése, az egyensúlyzavar, a tipegés, valamint a kézírás megváltozása.

A kávé bizonyos fokú védelmet nyújt az Alzheimer-kór ellen Forrás: Origo

Jó hír, hogy egy friss kutatás szerint a kávéfogyasztás bizonyos fokú védelmet nyújt mindkettő ellen.

A kávézás a jelek szerint valamilyen összefüggésben van azzal, hogy csökken az Alzheimer- és a Parkinson-kór kialakulásának kockázata" – nyilatkozta Donald Weaver, a torontói Krembil Agykutató Intézet társigazgatója.

Drogfüggőségéről vallott Aureliohttp://www.life.hu/drlife/20181109-drogfuggosegerol-vallott-aurelio.htmlA ValóVilág egykori sztárja, Aurelio őszintén vallott élete azon időszakáról, amikor még drogfüggő volt. Dr. LifeOrigoKálloy Molnár Péter napokig volt kórházban, életmódot kell váltaniahttp://www.life.hu/drlife/20181109-kalloy-molnar-peter-napokig-volt-korhazban-eletmodot-kell-valtania.htmlA Budapesti Operettszínház öltözőjében lett rosszul nemrégiben Kálloy Molnár Péter. Mentőt hívtak hozzá, most elmondta, mi is történt vele, és milyen életmódváltásra szorul. Dr. LifeOrigoBoros Lajos szívműtétje után újabb beavatkozásra készül: a prosztatájával van bajhttp://www.life.hu/drlife/20181108-boros-lajos-szivmutetje-utan-ujabb-beavatkozasra-keszul-a-prosztatajaval-van-baj.htmlBoros Lajos komoly szívműtéten esett át, ami után öt hétig kómában volt, de nemsokára újabb beavatkozást kell elvégezni rajta, ezúttal azonban a prosztatáját kell operálni. Dr. LifeOrigoEltörte a bokáját az Irigy Hónaljmirigy zenésze, Uszkó Lászlóhttp://www.life.hu/drlife/20181108-eltorte-a-bokajat-az-irigy-honaljmirigy-zenesze-uszko-laszlo.htmlEgy szerencsétlen otthoni baleset következtében mozogni se nagyon tud egyedül az Irigy Hónaljmirigy tagja. Dr. LifeOrigoSúlyos betegségéről vallott Barta Sylviahttp://www.life.hu/drlife/20181107-sulyos-betegsegerol-vallott-barta-sylvia.htmlBarta Sylvia Joshi Bharatnak vallott élete nehéz időszakáról, amikor az orvosok súlyos, mozgásszervi betegséget diagnosztizáltak nála. Dr. LifeOrigoMínusz 20 fok kellene ahhoz, hogy elpusztuljanak a veszélyes szúnyogok http://www.life.hu/drlife/20181106-minusz-20-fok-kellene-ahhoz-hogy-elpusztuljanak-a-veszelyes-szunyogok.htmlMég ősszel is találhatunk szúnyogot a lakásban, amelyek nagyobb kellemetlenséget is okozhatnak egy kis bőrpírnél. Az utóbbi években három új szúnyogfaj vert gyökeret hazánkban. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.