A ráknál is pusztítóbbak lehetnek az ellenálló baktériumok

baktérium egészség rák antibiotikum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az antibiotikumok nem megfelelő használata miatt kialakuló ellenálló kórokozók néhány évtizeden belül több ember halálát fogják okozni világszerte, mint a rák, hacsak nem történnek hatékony ellenlépések - írta a Magyar Idők.

A lap szerdai száma szerint a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy az antibiotikum-használatot nem csupán a humán gyógyászatban, hanem az állategészségügyben is radikálisan vissza kell szorítani, erről az Európai Unióban már döntés született, és Magyarországon is elkészült egy átfogó intézkedési terv.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az antibiotikumok felelőtlen alkalmazása hasonló fenyegetést jelent, mint egy halálos megbetegedéseket okozó, nagy járvány kirobbanása. Az Európai Unió területén évente már most is 25 ezer, világszinten pedig mintegy 700 ezer halálesetet okoznak olyan baktériumok, amelyek ellen nincs hatékony antibiotikum. A kórokozók ellenállóképessé válása természetes jelenség, ugyanakkor az antibiotikumok nem megfelelő alkalmazása drámaian felgyorsíthatja ezt a folyamatot.

Egyes becslések szerint 2050-re az Európai Unióban már évi csaknem 400 ezer, világszerte pedig tízmillió haláleset írható majd a rezisztens kórokozók számlájára. Ez pedig azt is jelenti, hogy 2050-re az antibiotikum-rezisztencia lehet a vezető halálok a világon, amely miatt többen fognak benne meghalni, mint a rákban, amelynél 8,2 milliós éves halálozással számolnak az évszázad közepére - közölte a lap.

Durván szétszabatta az arcát Meg Ryan: fotóhttp://www.life.hu/drlife/20181113-durvan-szetszabatta-arcat-meg-ryan.htmlMeg Ryan túlzásba vitte a plasztikai műtéteket: már alig hasonlít fiatalkori önmagára. Dr. LifeOrigoStohl Luca gerincsérvvel küzd, folyamatosan figyelnie kell rá http://www.life.hu/drlife/20181113-stohl-luca-gerincservvel-kuzd-folyamatosan-figyelnie-kell-ra.htmlNem tud sokáig sem állni, sem pedig ülni Stohl András lánya, Stohl Luca, a Ninja Warrior műsorvezetője. Elmondta: évek óta gerincsérvvel küzd, gyógytornára kell járnia. Dr. LifeOrigoEgyelőre nem tudják megműteni Bangó Marikát, pedig szörnyű fájdalmai vannakhttp://www.life.hu/drlife/20181112-egyelore-nem-tudjak-megmuteni-bango-marikat-pedig-szornyu-fajdalmai-vannak.htmlKiderült, nem csak gerincsérve van Bangó Marikának, a helyzet sokkal súlyosabb. Dr. LifeOrigoEltűnt a daganat egy kaliforniai férfi agyábólhttp://www.life.hu/drlife/20181112-eltunt-a-daganat-egy-kaliforniai-ferfi-agyabol.htmlEgyik napról a másikra kigyógyult agytumorából egy kaliforniai férfi. Dr. LifeOrigoÍgy hathat az egészségünkre a hatnapos munkahéthttp://www.life.hu/drlife/20181110-igy-hathat-egeszsegunkre-a-hatnapos-munkahet.htmlKiderült: egészségünk szempontjából súlyos következményei is lehetnek a hatnapos munkahétnek. Dr. LifeOrigoJáték babát nevel egy nő, akinek nem lehet saját gyermekehttp://www.life.hu/drlife/20181110-jatekbabat-nevel-a-no-akinek-nem-lehet-sajat-gyermeke.htmlMár iskolás korában sem volt más vágya a most 38 éves Marie Mangónak, mint hogy édesanya legyen. Az álma nem teljesülhet, hiszen meddő. Hogy feldolgozza a traumát, játék babát nevel. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.