A bükki füvesember, Gyuri bácsi tippjei a megfázás kezelésére

Forrás: Margitay Klára/Life.hu -
Szabó György bükki füvesember gyógynövény megfázás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyógynövények segíthetnek az apróbb megfázások kezelésében, vagy a kezelés kiegészítéseként. Gyuri bácsi azon kevesek közé tartozik, akik még ismerik a növények hatásait, íme, a tanácsai: ezeket használjuk nátha vagy éppen köhögés esetén.

Eldugult orr

Az egyik legjobb gyógymód a diólevélteával való belső mosogatás, de szintén hatásos az inhalálás is: egy edénybe kamilla-, kakukkfű-, bodza- vagy borsmentateát kell önteni, fölé hajolni, majd jó mélyeket lélegezni. A fejet érdemes letakarni. Fülgyulladás, torokgyulladás esetén is hasonló módon lehet eljárni.

Torokfájás

Naponta háromszor érdemes gargarizálni zsályából, kamillából, borsmentából vagy apróbojtorjánból készült langyos, szűrt teával. Ezekből a gyógynövényekből teát is lehet emellett fogyasztani, hogy biztos legyen a hatás - írja a Blikk.

Ezeket ajánlja megfázások esetén Szabó Gyuri bácsi Forrás: Margitay Klára/Life.hu

Köhögés

A bodza, a szurokfű és az útifű a legjobb gyógynövény köhögésre. Útifűből sűrű szirup készíthető, ha találunk friss növényt. Egy üveg aljára megmosott, friss útifűleveleket teszünk, majd ugyanolyan vastagságú réteg cukrot adunk hozzá. Ismét útifűréteg következik, majd ismét cukor, míg az edény meg nem telik. Két hétig szobahőmérsékleten lefedve állni hagyjuk, naponta megforgatjuk. Ha kész, naponta 1-3 evőkanállal iszunk belőle magában vagy hígítva. Gyerekek különösen szeretik.

Az éjszakai köhögés ellen, lefekvés előtt érdemes egy kanál olívaolajat fogyasztani, de a méz is kiválóan csillapítja.

Nátha

Ebben az esetben bodzateát érdemes fogyasztani: hársat, csalánt és borsmentát is lehet bele keverni. Minél forróbban tudjuk elkortyolgatni, annál jobb. Rendkívül hatásos ilyenkor a forró lábfürdő is. Ágyban fekve kell meginni a következő italt is, amely izzasztó hatású: egy ágacska friss kakukkfű (száraz is megteszi) leforrázva 2,5 dl forró vízzel, hagyjuk ázni és hűlni 15 percig, majd egy kanál mézet és két teáskanál citromlevet adunk hozzá.

A sci-fi filmbe illő gyógymód: mutatjuk, mi a szellemsebészethttp://www.life.hu/drlife/20181128-a-scifi-filmbe-illo-gyogymod-mutatjuk-mi-a-szellemsebeszet.htmlMarcsi több mint egy évtizeden keresztül szenvedett fejfájástól. Orvostól orvosig járt, de diagnózist egyikük sem tudott felállítani. Kísérletezni kezdtek rajta, egyik gyógyszert írták fel neki a másik után, de semelyik sem enyhítette a fejfájását. Marcsi már kezdte feladta a hitét, hogy valaha is megszabadulhat a kínzó betegségétől, amikor olvasott egy cikket a szellemsebészetről, és a meggyógyult pacienseik csodálatos történeteiről. Ekkor elhatározta, hogy ad még egy esélyt magának, és felkeresett egy szellemgyógyászt. Ami ez után történt, az akár egy sci-fi filmbe is beillene. Dr. LifeOrigoRákóczi Feri élő rádióadásban mondta el, hogy gyermekei tetűt vittek hazahttp://www.life.hu/drlife/20181129-rakoczi-feri-elo-radioadasban-mondta-el-hogy-gyermekei-tetut-vittek-haza.htmlSok gyerek kap el fejtetűt az óvodában, iskolában, és úgy tűnik, hogy ez a hírességeket sem kerüli el. Rákóczi Feri a Rádió 1 élő műsorában számolt be róla, hogy nekik is meggyűlt a gondjuk a kis rovarokkal. Dr. Life--Sabrina Sabrok pornószínésznő az 53. plasztikai műtétjét végeztetihttp://www.life.hu/drlife/20181128-sabrina-sabrok-pornoszineszno-az-53-plasztikai-mutetjet-vegezteti.htmlA 42 éves pornószínésznő az 53. plasztikai beavatkozására készül: a feneke méretét összhangba szeretné hozni a melleiével. Dr. LifeOrigoMajdnem belehalt a férfi a fenékplasztikába, Kim Kardashianra akart hasonlítani (18+)http://www.life.hu/drlife/20181128-majdnem-belehalt-a-ferfi-a-fenekplasztikaba-kim-kardashianra-akart-hasonlitani-18.htmlJordan James Parke igazi Kim Kardashian-rajongónak vallja magát. A férfi imádata odáig terjed, hogy úgy döntött, olyan feneket szeretne, mint amilyen a celebnőnek van. Kés alá feküdt Törökországban, ami majdnem az életébe került. Húsevő baktérium támadta meg. Dr. Life--Legót evett egy csapat orvos, hogy megnyugtassák a szülőkethttp://www.life.hu/drlife/20181128-legot-evett-egy-csapat-orvos-hogy-megnyugtassak-a-szuloket.htmlÚgy döntött egy csapat orvos, hogy lenyelik legófigurák fejét, hogy leteszteljék, mennyi idő alatt megy át az emberi szervezeten, és főként azt, hogy okoz-e valamilyen változást. Azon kívül, hogy szerették volna megmosolyogtatni az embereket, a szülők megnyugtatására is szolgált a kísérlet. Dr. Life--Ilyen egy plasztikai sebész feleségének lennihttp://www.life.hu/drlife/20181128-ilyen-egy-plasztikai-sebesz-felesegenek-lenni.htmlŐszintén vallott az életéről egy plasztikai sebész felesége. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.