4 pozitív élettani hatása is van az unatkozásnak, mutatjuk őket

Forrás: Thinkstock -
élettani hatások tolerancia unatkozás fantázia időbeosztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan vannak, akik a gyermekkor végeztével maguk mögött hagyják az unatkozás csodáját, ám vannak, akik felnőtt korban sem tudnak mit kezdeni a szabadidejükkel. Ám emiatt nem kell aggódni, az unalomnak ugyanis vannak pozitív élettani hatásai.

Nem baj, ha a gyerek vagy akár a felnőttek unatkoznak olykor, ugyanis pozitív élettani hatásai is vannak. Az Elite Daily cikkét a Szeretlek Magyarország szemlézte.

Megtanít beosztani az idődet

Tudatosítanod kell magadban, hogy az unalom azt jelenti, van szabadidőd. Így próbálj meg valami új hobbit, tevékenységet kitalálni, kezdj el például sportolni.

Toleranciára tanít

Számos emberben feszültséget okoz a semmittevés, így az unalomhoz igenis tolerancia kell. Nehéz megszokni, hogy semmilyen inger nem stimulálja az agyunkat.

Az unalom a képzelőerőt is fejleszti Forrás: Thinkstock

Fejleszti a képzelőerőt

Amikor semmilyen inger sem érkezik, szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Gondolkodjunk, álmodozzunk, ilyenkor mindent szabad.

Segít a komplex érzelmek feldolgozásában

Ilyenkor a legjobb a magánéleti kérdéseket végiggondolni. Párkapcsolat, házasság vagy akár családi viszályokra születhet megoldás, amikor van időd nyugodtan átgondolni az érzéseidet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.