Ezek a hétköznapi dolgok csúnyán megbetegíthetnek

Forrás: Shutterstock -
rizs vécé arzén baktérium megbetegedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy olyan hétköznapi dolgok is megbetegíthetnek, amelyekről nem is gondolnánk, hogy veszélyesek az egészségünkre. Mutatjuk, melyek azok!

Rizs

A rizsszemekbe a termesztés során kerülhet arzén a talajból. Épp ezért ha túl sokat fogyasztunk belőle, vagy nem megfelelően készítjük el, nagyobb mennyiség juthat belőle a szervezetünkbe, amely komoly egészségi problémákhoz vezethet. A The Sun egy cikkében azt írja, mindezt úgy kerülhetjük el, ha a rizst alaposan átöblítjük, a főzés során pedig bőségesen adunk hozzá vizet.

A rizs arzént tartalmazhat Forrás: Shutterstock

Vécéöblítés

A modern vécétartályokat már úgy gyártják, hogy ne pazarolják a vizet. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy minél kevesebb vízzel öblítünk, annál nagyobb az esélye annak, hogy a salakanyag egy része a vécécsészében marad. Ez nagyon veszélyes, hiszen kedvez a baktériumok szaporodásának, elterjedésének.

Grillezés

Grillezni nagyon jó, ugyanakkor érdemes tudni, hogy a grillezett húsok policiklusos aromás szénhidrogéneket tartalmaznak, amelyek rákkeltőek. Természetesen egyszeri alkalomtól még nem alakulnak ki a daganatok, de érdemes limitálni a grillezett ételek fogyasztását.

A tapadásmentes serpenyő vegyi anyagai rossz hatással lehetnek a férfiak péniszére (18+)http://www.life.hu/drlife/20181206-a-tapadasmentes-serpenyo-vegyi-anyagai-rossz-hatassal-lehetnek-a-ferfiak-peniszere.htmlA tapadásmentes serpenyőben található vegyi anyag megrövidítheti a férfiak péniszét. Dr. Life--Vasvári Vivien plasztikai beavatkozáson esett át, a kebleit műtöttékhttp://www.life.hu/drlife/20181205-vasvari-vivien-plasztikai-beavatkozason-esett-at-kebleit-mutottek.htmlSejtelmes posztokkal vezette fel plasztikai műtétét közösségi oldalán a Feleségek luxuskivitelben című műsorból ismert Vasvári Vivien. Most kiderült: mellei miatt feküdt kés alá. Dr. LifeOrigoKoltai Róbert súlyos alvási zavarban szenvedett: levegőt sem kapotthttp://www.life.hu/drlife/20181205-koltai-robert-sulyos-alvasi-zavarban-szenved-levegot-sem-kapott.htmlKoltai Róbert ma már rendkívül energikus, de nem volt ez mindig így és ez nem is csoda: nem kapott levegőt. Dr. LifeOrigoFélmeztelenül pózol a kamerának a háromszoros ráktúlélő nő (18+)http://www.life.hu/drlife/20181204-felmeztelenul-pozol-a-kameranak-a-haromszoros-raktulelo-no.htmlA 49 esztendős brit anyuka, Gemma háromszor győzte le a rákot. Testét két masztektómia után most félmeztelenül is megmutatta, hogy ezzel bátorítsa sorstársait. Dr. Life--Kiderült, melyik szülőtől mit örököl a gyerekhttp://www.life.hu/drlife/20181201-kiderult-melyik-szulotol-mit-orokol-a-gyerek.htmlKíváncsi vagy, mely tulajdonságaidat örökölted az anyukádtól, és melyeket az apukádtól? Íme, egy kis segítség. Persze az öröklődés ennél egy jóval bonyolultabb tudomány, de vannak olyan általános szabályok, amelyekből ki lehet indulni. Dr. Life--Az infektológus szerint négyezer HIV-fertőzött nem tud a betegségéről hazánkbanhttp://www.life.hu/drlife/20181201-az-infektologus-szerint-negyezer-hivfertozott-nem-tud-betegsegerol-hazankban.htmlMég mindig fontos az AIDS-szűrés elvégzése, hiszen négyezer HIV-fertőzött nem tud a betegségéről Magyarországon, az új hordozók pedig ebből a körből kerülnek ki - hívta fel a figyelmet Szlávik János, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológus főorvosa a szombati AIDS elleni világnap alkalmából. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.