Tumornak hitték, de tévedtek: amőba ette a nő agyát

Forrás: Shutterstock -
amőba daganat orvos tumor rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rákosnak hitték a 69 éves nőt az orvosok, aki korábban egy megfázás alatt átmosta az orrát. Ekkor egy amőba jutott a szervezetébe, a műtétet végző orvost meglepő jelenség fogadta, amikor feltárta a nő koponyáját. 

Arcüreggyulladás miatt öblögette az orrüregét egy 69 éves amerikai nő. Az öblögetést azonban az erre való folyadék helyett forralatlan vízzel végezte - írja a Ripost. Így egy amőba jutott be a szervezetébe, amely egész az agyáig jutott.

A nő kisebb panaszok után összeesett seattle-i otthonában, majd a CT-vizsgálat kiderítette, hogy agytumora van. Orvosa, dr. Charles Cobbs felnyitotta a nő koponyáját, ám ott nem egy daganatot talált. Egy golflabda méretű kásás, véres rész tárult elé, először nem tudták, mivel van dolguk. Mintát vettek belőle, mikroszkóp alatt megvizsgálták, és kiderült, hogy a Balamuthia mandrillaris nevű amőba kezdte enni a páciens agyát. Ez a fertőzés rendkívül ritka, ám ha valaki elkapja, általában halálos - írja a lap.

Megdöbbentek az orvosok a műtétkor (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.