Kiderült, hogy a paracetamol vagy ibuprofen jobb másnaposságra

Forrás: Shutterstock -
másnaposság máriatövis víz ivás alkohol paracetamol ibuprofen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan itt a karácsonyi bulik és a szilveszter ideje. Ilyenkor érdemes végiggondolni, hogyan kerülhetjük el a másnaposságot, ha kicsit többet iszunk a kelleténél. 

Természetesen könnyű azt mondani, hogy aki nem akar másnapos lenni, az ne igyon. De ha mégis megtörténik a baj, hogyan kerüljük el a kínzó másnaposságot? A gyomorbántalmakat, a fejfájást és a szédülést senki sem szereti. A The Sun most néhány tuti tippet kínál arra, hogyan szüntessük meg a panaszokat.

A másnaposság sokszor elkerülhetetlen Forrás: Shutterstock

Sokan tartanak otthon paracetamol és ibuprofen tartalmú gyógyszereket. A cikk szerint másnaposság esetén válasszuk inkább az ibuporfen tartalmúakat, hiszen a paracetamolt az alkohol miatt nehezebben bontja le a májunk.

A természetes gyógymódok hívei a máratövist javasolják. Célszerű már az alkoholfogyasztás előtt fogyasztani, hogy felkészítsük a májat az előtte álló nehézségekre.

A legtutibb tipp azonban még mindig a víz. Ha lefekszünk, készítsünk az ágy mellé egy jó nagy üveg vizet, és ébredés után igyunk, amennyit csak tudunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.