Az sem egészséges, ha túl sok vizet iszunk

víz vízmérgezés vízivás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az köztudott, hogy ha túl kevés folyadékot iszunk, azzal árthatunk a testünknek, azt azonban kevesen tudják, hogy a túl sokból is baj lehet. De akkor mennyi az elég? 

Tények a vízivással kapcsolatban

A vese körülbelül 800-1000 millilitert, azaz legfeljebb egy litert tud feldolgozni óránként. Egy egészséges felnőttnek egy nap átlagosan 3-4 liter vízre van szüksége, ám ennek egy részét az ételeinkkel is magunkhoz vehetjük. A zöldségek, gyümölcsök sok vizet tartalmaznak, de a levesek fogyasztása is feltornázza a bevitt víz mennyiségét. Ha óránként egy liternél többet iszol, a többletet a veséd nem tudja azonnal feldolgozni. Ez a vízmennyiség a sejtekben raktározódik el, így azok megduzzadnak. A feldolgozás után pedig egyszerűen többet szaladgálsz majd a vécére. Ez önmagában még csak kellemetlen lenne, ám ha az ásványi anyagokat is kiüríted, a szervezeted nátriumszintje komolyan lecsökkenhet, így a szervezet nehezen szabályozza a vérnyomásodat. Ez pedig komoly problémákhoz vezethet – épp ezért felejtsd el, hogy a fogyókúrában rengeteget iszol, és ezzel spórolsz a bevitt étellel.

Forrás: Shutterstock

Ha túl sokat iszol...

Vastagbéldaganattal műtötték Pécsi Ildikó férjét, Szűcs Lajosthttp://www.life.hu/drlife/20181209-vastagbeldaganattal-mutottek-pecsi-ildiko-ferjet-szucs-lajost.htmlA Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében egy interjú keretén belül betegségéről is beszélt Pécsi Ildikó férje, az egykori világválogatott és olimpiai bajnok labdarúgó, Szűcs Lajos. Dr. Life--Baleset érte egy szórakozóhelyen Vajna Timit: leesett egy rodeóbikárólhttp://www.life.hu/drlife/20181118-baleset-erte-egy-szorakozohelyen-vajna-timit-leesett-egy-rodeobikarol.htmlTimi az Instagram-sztorijában osztotta meg, ahogy egy szórakozóhelyen felpattan egy rodeóbika hátára. Egy ideig állta a sarat, de lesett, és lehorzsolta a kezét. Dr. LifeOrigoMinden eddiginél durvább influenzajárvány jöhet 2018-2019 telénhttp://www.life.hu/drlife/20181109-minden-eddiginel-durvabb-influenzajarvany-johet-20182019-telen.htmlA hosszú, meleg ősz miatt később jelentkezik majd az influenzajárvány, de minden eddiginél nagyobb méreteket ölthet, és sokáig tarthat. A szakemberek szerint érdemes beoltatni magunkat az új vírustörzs ellen. Dr. Life--Kiengedhetik a kórházból az agyvérzésen átesett Lerch Istvánthttp://www.life.hu/drlife/20181027-kiengedhetik-a-korhazbol-az-agyverzesen-atesett-lerch-istvant-a-v-motorock-egyuttes-erkel.htmlLerch István felesége jó híreket osztott meg a nagybeteg zenésszel kapcsolatban: elképzelhető, hogy tavasszal a kórházból is kiengedik a férjét. A 65 éves Lerch István 2017. január első napjaiban egy családi ebéd közben lett rosszul. Csak később derült ki, hogy súlyos agyvérzést kapott. A V'Moto-Rock együttes Erkel Ferenc-díjas zenésze heteken át volt élet-halál között. Dr. Life--Csak show és más semmi: a színpadról a kórházba vitték Köllő Babettethttp://www.life.hu/drlife/20181020-csak-show-es-mas-semmi-a-szinpadrol-a-korhazba-vittek-kollo-babettet-rontgenre.htmlAhogy megírtuk, a Csak csak show és más semmi második adásában Köllő Babett megsérült. A színésznőt kórházba vitték. Dr. LifeOrigoRubint Réka rosszul lett A legbátrabb páros második adásábanhttp://www.life.hu/drlife/20181016-rubint-reka-rosszul-lett-a-legbatrabb-paros-masodik-adasaban-tv2.htmlRubint Réka A legbátrabb páros egyik feladata után váratlanul rosszul lett, ahogy fogalmazott elsötétült előtte a világ. A forgatásokon folyamatosan szolgálatot teljesítő mentőtisztek beavatkozására is szükség volt. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.