Január végén, február elején érkezhet az influenzajárvány

Forrás: Shutterstock -
oltás orvos influenza influenzajárvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyelőre nincs influenzajárvány az országban, de megbetegedések már vannak. Épp ezért még érdemes kérni az influenza elleni védőoltást – írja az MTI a megbízott országos tisztifőorvos sajtótájékoztatója alapján.

Müller Cecília kiemelte, különösen a rizikócsoportba tartozóknak és az egészségügyi intézményekben dolgozóknak érdemes oltatniuk magukat, számukra az idei szezonban is 1,3 millió adag térítésmentes vakcina áll rendelkezésre. Az oltás beadásától számítva két hét alatt alakul ki a védettség.

A szakember kiemelte, hogy a különböző krónikus betegségben szenvedőknek, a várandósoknak és a 60 évnél idősebbeknek mindenképpen érdemes kérniük az oltást. A félévesnél idősebb gyerekek számára külön védőoltás áll rendelkezésre. Féléves kor alatt nem ajánlott az oltás, de a családtagoknak érdemes beoltatniuk magukat – tette hozzá.

Az eseményen a szakemberek elárulták,

Egyre többen lesznek influenzásak Forrás: Shutterstock

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az influenza elleni védekezés legjobb eszköze a védőoltás és a higiénés követelmények – gyakori kézmosás, fertőtlenítés – fokozott betartása. Az oltással csökkenthető a betegség nyomán kialakuló szövődmények száma, a statisztikák azt mutatják, hogy az oltásokkal felére csökkenthető a kórházi kezelések száma, és 30 százalékkal csökken a halálozás.

Így nézett ki Jason Momoa 20 évvel ezelőtthttp://www.life.hu/sztarok/20190104-igy-nezett-ki-jason-momoa-20-evvel-ezelott.htmlJason Momoáért már 20 évvel ezelőtt is rajonghattak a hölgyek, ugyanis fiatalon is szívdöglesztő volt. TV + Sztárok--Lily Allen és kedvese, Daniel Lawrence szakítottakhttp://www.life.hu/sztarok/20190104-lily-allen-es-kedvese-daniel-lawrence-szakitottak.htmlHárom év után szakított párjával, a DJ Daniel Lawrence-szel Lily Allen. Az énekesnő azt mondta: 15 éves kora óta először szingli. TV + SztárokAFPDavid Beckham hasonló csókot adott kislányának és feleségénekhttp://www.life.hu/sztarok/20190104-david-beckham-hasonlo-csokot-adott-kislanyanak-es-felesegenek.htmlEgy testbeszédszakértő szerint David Beckham feleségének és kislányának adott puszija között nincs túl sok különbség. TV + Sztárok--Presley Gerbert, Cindy Crawford fiát ittas vezetésért tartóztatták lehttp://www.life.hu/sztarok/20190104-presley-gerbert-cindy-crawford-fiat-ittas-vezetesert-tartoztattak-le.htmlAz újév első óráit börtönben töltötte Cindy Crawford fia, a szintén modell Presley Gerber. Ittas vezetésért kapták el. TV + Sztárok--A Telekom Veszprém kézilabdázója, Nagy László bejelentette visszavonulásáthttp://www.life.hu/sztarok/20190104-a-telekom-veszprem-kezilabdazoja-nagy-laszlo-bejelentette-visszavonulasat.htmlNagy László befejezte. TV + Sztárok--Így néz ki Pippa Middleton bikinis teste 11 héttel a szülés után: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190104-igy-nez-ki-pippa-middleton-bikinis-teste-11-hettel-a-szules-utan.htmlPippa Middleton bikinis fotóján ámul az internet népe: Katalin hercegnő testvéréről nem mondanánk meg, hogy 11 hete szült.TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.