Halápi Katinka, az operettszínház művésze majdnem belehalt súlyos balesetébe

Forrás: YouTube/Halápi Katinka -
műtét mentők sérülés baleset tragédia Halápi Katinka Budapesti Operettszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leszakadt az állkapcsa, ötórás műtéttel hozták rendbe az arcát, de gégemetszést is kellett végezni a Budapesti Operettszínház művészén, Halápi Katinkán. Halottak napján tartott hazafelé, amikor lesodródott az útról. A csodával határos, hogy életben maradt. 

"Köves volt az út, és egy pillanatra nem figyeltem, kicsit lesodródtam. Megijedtem, hirtelen elrántottam a kormányt, ekkor indultam meg a szalagkorlát felé. Újabbat rántottam a kormányon, és ettől borulhatott fel az autó. A következő képem már az, hogy fejtetőn repültem be az árokba" - mesélte a Borsnak Halápi Katinka, a Budapesti Operettszínház művésze. A közönség a Fame című darabban is láthatta őt. Ma operatőrként dolgozik. Halottak napjakor tartott hazafelé, amikor a baleset történt. A mentők szerint csoda, hogy életben maradt.

"Az életemet az égieknek és annak köszönhetem, hogy magamnál voltam, és fogott a biztonsági öv. Nem tudtam lélegezni tőle, de szerencsére ki tudtam kapcsolni, mielőtt elfogyott volna minden levegő a tüdőmből" - fogalmazott Halápi Katinka. Mint mondta, a jobb arca hármas szintű törést szenvedett, a bal arca kettest.

Halápi Katinka, az operettszínház művésze majdnem belehalt súlyos balesetébe Forrás: YouTube/Halápi Katinka

"Mindkét szemgödröm eltört, az arcom egy részét titániumhálóval rögzítették, leszakadt a felső állkapcsom, a fejemen egy 12 centis sérülés keletkezett, illetve az orrom is eltört. Hat orvos műtötte meg az arcomat, az eredetileg másfél órás műtét ötórásra sikeredett a súlyos sérülések miatt" - árulta el a megdöbbentő részleteket az operatőr. Az orvosok gégemetszést is végrehajtottak, hogy intubálni tudják.

Nemcsak testileg, de lelkileg is megviselte a baleset, szeretne erőt adni másoknak. A színészet mostanában háttérbe szorult az életében, a zenére koncentrál, valamint visszament a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, ahol operatőr-vágóként dolgozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.