Minden eddiginél durvább influenzajárvány jöhet

Forrás: Thinkstock -
oltás tél influenza influenzajárvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan itt az influenzajárvány, amely a korábbinál nagyobb lehet.

Elkezdődött az iskola, véget értek a szabadságolások, ezért az ünnepi időszakhoz képest sokkal több az influenzás. A Ripost azt írja, a betegek száma január végére akár az egymilliót is elérheti.

Az idei járvány kezdetét január végére, február elejére prognosztizálják, ezért még van idő beadatni az oltást, a védettségig ugyanis az oltástól számítva két hétre van szükség. A lap szerint a 2018/2019-es időszakban az EU-s ajánlás szerint az A törzs H1N1 és H3N2 törzsei elleni, valamint a B törzs tavalyi leggyakoribb változata elleni oltóanyag van a „koktélban".

A járvány a hosszú, viszonylag meleg ősz miatt később kezdődik, viszont minden eddiginél nagyobb lehet, és tovább elhúzódhat. Ráadásul a szakemberek tartanak újfajta, veszélyes mutációk megjelenésétől is.

A hónap végén érkezhet az influenzajárvány Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.