Most megtudhatod, hogy te is hiperérzékeny személyiség vagy-e

Forrás: Shutterstock -
érzékenység hiperérzékenység hiperérzékeny hiperérzékeny személyiség pszichológia empátia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos ember érzékeny a hangokra vagy az időbeosztásra, de vajon kik azok a hiperérzékeny emberek? Most megtudhatod, hogy te is az vagy-e. 

Az emberek mindössze 15–20 százaléka hiperérzékeny, de honnan tudhatjuk, hogy kik azok? A Highlysensitiverefuge.com összeszedte, mik azok a jellemzők, amelyekről tudhatjuk, hogy valaki hiperérzékeny. Ezekből szemezgettünk mi is.

1. Azonnal érzékelik mások hangulatát

A hiperérzékeny emberek nem feltétlenül empatikusak, de egy szobába belépve azonnal érzékelik mások hangulatát. Rögtön észreveszik, ha valaki dühös, rosszkedvű, vagy éppen boldog. Ezeket az érzelmeket képesek „elnyelni”, éppen ezért gyakran érzelmi kimerültségtől szenvednek.

2. Érzékenyek az időre

Nem csak az iskolában vagy a munkában kell az időbeosztásra ügyelni. A magánéletben is rendkívül fontosnak tartják, hogy tartsák magukat a saját maguk szabta napirendhez.

A hiperérzékenység nem betegség, csak a környezet türelmére van szükségük Forrás: Shutterstock

3. Hangokra való érzékenység

A hirtelen jövő hanghatások sokkal inkább kiborítják őket, mint a nem hiperérzékeny személyiségeket. De nemcsak a hirtelen jövő hangok, hanem például a hangos rágás vagy az óra ketyegése is.

4. Gyakran visszavonulnak

A hiperérzékeny embereknek szüksége van arra, hogy gyakran visszavonuljanak, élvezzék az egyedüllétet. Kitisztuljon a fejük, és néhány órát anélkül töltsenek, hogy bármi stimulálja az agyukat.

5. Mély gondolatok

Gyakran tűnődnek az élet nagy kérdésein, tudni akarják, milyen helyet foglalnak el a világ rendjében, a dolgok rendszerében. Tudni akarják, mi az életük értelme, miért születtek.

Hat hétig lesz elvonón Curtis: elbúcsúzott követőitőlhttp://www.life.hu/drlife/20190109-hat-hetig-lesz-elvonon-curtis-elbucsuzott-kovetoitol.htmlAz Instagramján köszönt el rajongóitól a drogelvonóra induló Curtis. Dr. Life--Ne dobd ki a megmaradt hagymát, így használd az egészséged érdekébenhttp://www.life.hu/drlife/20190109-ne-dobd-ki-a-megmaradt-hagymat-igy-hasznalt-az-egeszseged-erdekeben.htmlSzokták mondani, hogy az összes magyar ételnek a hagyma az alapja. Ha megmarad egy darabka, a legtöbben kidobják. Ám ez a lehető legnagyobb hiba, ugyanis rendkívül jó hatással lehet az egészségünkre. Dr. LifeOrigoEgy kis szerkezet a tünetek megjelenése előtt jelezheti a rákothttp://www.life.hu/drlife/20190109-egy-kis-szerkezet-a-tunetek-megjelenese-elott-jelzi-a-rakot.htmlEgy olyan eszközt teszteltek nemrég a kutatók, amely már a rák tünetei előtt kimutathatja a daganatot. Dr. Life--Egy német orvos szerint hibázhattak Michael Schumacher orvosaihttp://www.life.hu/drlife/20190109-egy-nemet-orvos-szerint-hibazhattak-michael-schumacher-orvosai.htmlDr. Christoph Goetz német orvos szerint Michael Schumacher balesete elkerülhető lett volna. Elmondta, szerinte hogyan lehetett volna megelőzni a tragédiát. Dr. Life--Kökény Attilának hangszálgyulladása vanhttp://www.life.hu/drlife/20190109-kokeny-attilanak-hangszalgyulladasa-van.htmlKökény Attila az Instagram-oldalán tájékoztatta a rajongóit arról, hogy hangszálgyulladása van: szteroidos kezelést kap. Dr. LifeOrigoMinden eddiginél durvább influenzajárvány jöhethttp://www.life.hu/drlife/20190109-minden-eddiginel-durvabb-influenzajarvany-johet.htmlHamarosan itt az influenzajárvány, amely a korábbinál nagyobb lehet. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.