Január elsejétől több női betegség után is adókedvezmény jár

Forrás: Thinkstock -
betegség adóbevallás női betegségek adókedvezmény adó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2019. január elsejétől adókedvezmény jár több női betegség után.

Az endometriózis, mellrák, méhnyakrák, petefészekrák betegségekben érintett nők 2019. január 1-től adókedvezményre jogosultak – számolt be róla a Napidoktor.

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja tv.) 40. §-a rendelkezik arról, hogy súlyosan fogyatékos személyek személyi kedvezménye címén az összevont adóalap utáni adó terhére adókedvezményt érvényesíthetnek.

A súlyos fogyatékosságnak minősülő betegség közé 2009 óta nem kerültek be új betegségcsoportok, de most a Női Liga közbenjárásának köszönhetően az említett betegségekben érintett nők 2019. január 1-től adókedvezményre jogosultak.

Adókedvezmény jár a női betegségek után Forrás: Thinkstock

A portál azt írja, hogy az érintettek súlyosan fogyatékos magánszemélynek minősülnek, így – ha erről orvosi igazolásuk van – a határozat alapján a fogyatékos állapot kezdő napjának hónapjától ezen állapot fennállása idején havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5%-ának megfelelő összeget kaphatják meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.