Idén agresszívebb lehet az influenzajárvány

Forrás: Shutterstock -
betegség járvány látogatás kórház influenza influenzajárvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenegyezer új beteg volt az országban egy hét alatt, akik magas lázzal, torokfájással, fejfájással, izomfájdalommal és köhögéssel mentek orvoshoz. A szakértők azt mondják, minden eddiginél agresszívebb influenzajárvány várható hazánkban. 

Az ország több kórházában is látogatási tilalmat rendeltek el a közelgő influenzajárvány miatt – derül ki a Tények riportjából. Egy hét alatt 11 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, közülük 7-nél diagnosztizáltak A típusú influenzát.

Úgy tűnik, hétről hétre emelkedik majd a számuk. Idén kizárólag az influenza A típusa fertőz majd. Ez magas lázzal, nagyon erős, több napig tartó fejfájással, izomfájdalommal és nagyon erős száraz köhögéssel jár. De nemcsak a tünetek lesznek erősek, hanem a szövődmények is.

A gyógyulás 5-7 naptól 2-3 hétig is tarthat. Fontos megelőzni a betegséget.

A túl sok alvás káros lehet az egészségünkrehttp://www.life.hu/drlife/20190114-a-tul-sok-alvas-karos-lehet-az-egeszsegunkre.htmlEgész nap kómásnak érezhetjük magunkat, ha túl keveset alszunk, ám az legalább ilyen káros lehet, ha rendszeresen túl sokat alszunk. Az egészségünk is rámehet, ha rendszeresen az ágyban töltjük a nap nagy részét. Dr. LifeOrigoVeszélyes lehet várandósan kávét inni: a koffein csökkenti a méhlepény véráramlásáthttp://www.life.hu/drlife/20190114-veszelyes-lehet-varandosan-kavet-inni-a-koffein-csokkenti-a-mehlepeny-veraramlasat.htmlEgy friss kutatás szerint a koffeintartalmú italok fogyasztása a várandós nőknél növeli annak az esélyét, hogy a baba kis súllyal születik. Dr. LifeOrigoDietz Guszti vallomása: függősége alatt többször is újra kellett élesztenihttp://www.life.hu/drlife/20190114-dietz-guszti-vallomasa-fuggosege-alatt-tobbszor-is-ujra-kellett-eleszteni.htmlDietz Guszti elárulta, csaknem belehalt a drogfüggőségbe, többször is újra kellett őt éleszteni. Dr. Life--A munkahelyi teafiltereken több ezer baktérium telepedhet meghttp://www.life.hu/drlife/20190113-a-munkahelyi-teafiltereken-tobb-ezer-bakterium-telepedhet-meg.htmlKiderült, hogy a közös munkahelyi teázások során rengeteg baktériumot juttathatunk a szervezetünkbe. Dr. Life--Futás közben ennyit mozognak a mellekhttp://www.life.hu/drlife/20190113-futas-kozben-ennyit-mozognak-a-mellek.htmlNagyobb keblű hölgyeknek akár 21 centimétert is kilenghet a mellük testmozgás közben. Ez igen nagy fájdalmat is okozhat. Dr. LifeOrigoJanuár elsejétől több női betegség után is adókedvezmény járhttp://www.life.hu/drlife/20190113-januar-elsejetol-tobb-noi-betegseg-utan-is-adokedvezmeny-jar.html2019. január elsejétől adókedvezmény jár több női betegség után. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.