Kutatók szerint a cseresznye leve segíthet az alvásproblémákon

Forrás: Thinkstock -
kutatás gyümölcslé cseresznye alvás alvásprobléma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kutatás szerint a cseresznyelé lehet a megoldás azoknak, akik alvásproblémákkal küzdenek.

Egypohárnyi cseresznyelé elfogyasztása este elősegítheti a jobb alvást – számolt be róla a Napidoktor.

Amerikai kutatók két csoportra osztották a kutatásban részt vevő, alvásproblémákkal küzdő alanyokat: az egyik csapat lefekvés előtt egy pohár cseresznyelevet kapott, a másik pedig más gyümölcslevet. Ezután megvizsgálták, hogyan telik az éjszakájuk, és megdöbbentve tapasztalták, hogy a cseresznye levét fogyasztók átlagosan 84 perccel tovább aludtak, mint a többiek.

A cseresznye leve segíthet az alvásban Forrás: Thinkstock

A szakemberek mindezt a gyümölcsben lévő anyagokkal magyarázzák, amelyek képesek arra, hogy megelőzzék azoknak az enzimeknek a kialakulását, amelyek a triptofán nevű aminosav hatását korlátozzák. Ez ugyanis nagyon fontos szerepet játszik a természetes alvásban.

Fontos tudni, hogy a kutatásban csakis olyan gyümölcslevet használtak, amely száz százalékban cseresznyéből készült, abból préselték cukor hozzáadása nélkül.

Komoly áttörést értek el a kutatók a vírusok elleni harcbanhttp://www.life.hu/drlife/20190117-komoly-attorest-ertek-el-a-kutatok-a-virusok-elleni-harcban.htmlKomoly áttörést értek el a hongkongi kutatók a vírusok elleni küzdelemben - sok életet menthet. Dr. Life--Bokatörése után újra tanul járni Uszkó László, az Irigy Hónaljmirigy zenészehttp://www.life.hu/drlife/20190117--bokatorese-utan-ujra-tanul-jarni-uszko-laszlo-az-irigy-honaljmirigy-zenesze.htmlUszkó Lászlót komoly sérülés érte novemberben, többszörös bokatörést szenvedett. A gipsz már nincs rajta, de még járni nem tud rendesen. Dr. LifeOrigoSzemének mozgását és véráramának hangját is hallja a különös betegséggel küzdő nőhttp://www.life.hu/drlife/20190116-szemenek-mozgasat-es-veraramanak-hangjat-is-hallja-a-kulonos-betegseggel-kuzdo-no.htmlBarátai és családtagjai elhidegültek a 49 éves Pam Robertstől, aki sokszor saját hangjától is irtózik. Teste minden rezdülését fülsiketítő zajnak éli meg egy különös betegség miatt. Dr. Life--A székleted elárulja, hogy elég vizet és rostot viszel-e a szervezetedbehttp://www.life.hu/drlife/20190116-a-szekleted-elarulja-hogy-eleg-vizet-es-rostot-viszele-a-szervezetedbe.htmlNemcsak akkor érdemes a székletünket vizsgálni, amikor valamilyen problémát észlelünk. Sokat elárulhat ugyanis arról, mire van szüksége a szervezetünknek. Világosan látszik belőle, ha vizet vagy rostot kíván a testünk. Dr. Life--Kern András megbetegedett: torokgyulladás miatt mondta le az előadásaithttp://www.life.hu/drlife/20190115-kern-andras-megbetegedett-torokgyulladas-miatt-mondta-le-az-eloadasait.htmlNagyon megijedtek a rajongók, ugyanis Kern András lemondta az előadásait, idén már nem először. Kiderült, mi történt a színésszel. Dr. Life--Veszélyes lehet várandósan kávét inni: a koffein csökkenti a méhlepény véráramlásáthttp://www.life.hu/drlife/20190114-veszelyes-lehet-varandosan-kavet-inni-a-koffein-csokkenti-a-mehlepeny-veraramlasat.htmlEgy friss kutatás szerint a koffeintartalmú italok fogyasztása a várandós nőknél növeli annak az esélyét, hogy a baba kis súllyal születik. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.