Fülöp herceget orvosi megfigyelés alatt tartják a baleset után

Forrás: AFP/Alastair Grant -
megfigyelés belső vérzés II. Erzsébet brit királynő Fülöp herceg orvos baleset vérzés koponya szubdurális hematóma autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napokig orvosi megfigyelés alatt kell tartaniuk Fülöp herceget, aki csütörtökön balesetet szenvedett autójával. Látszólag nem történt komoly baja, ám ebben a korban akár halálos kimenetelű is lehet egy ilyen eset, ha nem figyelnek az intő jelekre. 

Köztudott, hogy a királyi pár, Erzsébet királynő és Fülöp herceg maguk vezetik az autóikat, amikor nem hivatalos eseményekre tartanak. Így történt ez akkor is, amikor Fülöp herceg csütörtökön balesetet szenvedett, felborult az autójával. Ahogy mi is megírtuk: a másik autó két utasa könnyebben megsérült, őket a helyszínen ellátták.

A Mirror cikke szerint bár Edinburgh hercege látszólag nem szenvedett komolyabb sérüléseket, mégis orvosi megfigyelés alatt kell tartaniuk. Dr. Nick Scriven szerint az elkövetkező 24-48 óra kritikus lehet a herceg állapotát illetően.

A királynő és Fülöp herceg is gyakran vezeti a saját autóját Forrás: AFP/Alastair Grant

II. Erzsébet királynő férje ugyanis már 97 éves, ebben a korban pedig sokkal inkább megviseli egy apró baleset is. "Egy ilyen baleset következménye lehet az agyrázkódás vagy akár a szubdurális hematóma is" - mondta az orvos.

A szubdurális hematóma, azaz amikor a vér összegyűlik a koponya és az agy között, akár halálos is lehet, ha nem veszik észre időben. Így a herceget körülvevő orvosoknak és a személyzetnek figyelnie kell a viselkedését. Tünetként jelentkezhet ugyanis a fejfájás, a hányás, a kóma és a viselkedészavar is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.