Kilenc személyisége van az egyedülálló amerikai anyának, Jane Hartnak

személyiség anya egyedülálló disszociatív személyiségzavar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 28 éves Jane Hartban legalább kilenc különböző személyiség él, akikről élete nagy részében szinte semmit nem tudott. 

A 28 éves Jane Hart évekig küzdött, folyamatosan a háta mögé kémlelt, ugyanis hangokat hallott, de nem tudta, honnan jönnek. A nő Alaszka vidékére költözött, mert távol akart lenni szörnyű gyermekkora színhelyétől, Idahótól. Megházasodott és két fia született, de az élete hamarosan romokban hevert. Nem tudott megszabadulni a fejében lévő hangoktól.

Mindig úgy éreztem, mintha rengeteg ember venne körül"

Jane Hart gyermekeivel Forrás: Vincent Tullo/People

Ha nem lettek volna gyermekei, véget vetett volna az életének, így azonban nem volt választása. Intenzív pszichoterápián vett részt, amely során kiderült, hogy

disszociatív személyiségzavarral küzd, vagyis több – pontosan eddig kilenc – személyisége van.


„Ijesztő tudni, hogy több személyiségem van, és nem tudom irányítani őket" – mondta Jane Hart, de tudja, hogy a széttöredezés megmentette az életét.

A 28 éves Jane Hartban legalább kilenc különböző személyiség él Forrás: Vincent Tullo/People

Gyermekkorában ugyanis folyamatos bántalmazásoknak volt kitéve, elméje pedig az identitások létrehozásával védekezett.

Addig nem is tudta, milyen mértékben bántották, amíg a többi személyisége el nem kezdett beszélni ezekről. A benne élő 6 éves Janie-nek nincs emléke a bántalmazásokról, a 10 éves Beth védelmezte a fiatalabb identitást, a 11 éves Jayden viselte a bántalmazások összes fizikai fájdalmát, a 17 éves Alexis, magabiztos és féktelen, és a 28 éves Madison, aki leszbikus, és az összes személyiség védelmezője, vezetője -írja a People. Persze rajtuk kívül még vannak Jane-ben, róluk, vagyis róla dokumentumsorozat készült.

Tatár Csilla fogszabályzót villantott: fotóhttp://www.life.hu/drlife/20190123-tatar-csilla-fogszabalyzot-villantott.htmlTatár Csilla 35 évesen bevállalta a fogszabályzót. Dr. LifeOrigoMultivitaminok C-vitamin-tartalmát tesztelték, meglepő az eredményhttp://www.life.hu/drlife/20190122-multivitaminok-cvitamin-tartalmat-teszteltek-meglepo-az-eredmeny.htmlFőként a téli hónapokban sokan nyúlnak a multivitamin-készítményekhez. De vajon tényleg annyi vitamint, különösen C-vitamint tartalmaznak ezek, mint ami a dobozra van írva? A Tudatos Vásárlók Egyesülete most multivitaminok C-vitamin-tartalmát tesztelte. Dr. Life--Multivitaminok C-vitamin-tartalmát tesztelték, meglepő az eredményhttp://www.life.hu/drlife/20190122-multivitaminok-cvitamin-tartalmat-teszteltek-meglepo-az-eredmeny.htmlFőként a téli hónapokban sokan nyúlnak a multivitamin-készítményekhez. De vajon tényleg annyi vitamint, különösen C-vitamint tartalmaznak ezek, mint ami a dobozra van írva? A Tudatos Vásárlók Egyesülete most multivitaminok C-vitamin-tartalmát tesztelte. Dr. Life--Ilyennek látta Andy Vajnát utolsó napjaiban egy barátjahttp://www.life.hu/drlife/20190121-ilyennek-latta-andy-vajnat-utolso-napjaiban-egy-baratja.htmlEgyre több részlet derül ki Andy Vajna halálával kapcsolatban. Most egy barát vallott arról, milyennek látta a producert az utolsó napjaiban. Dr. LifeOrigoŐszintén vallott súlyos betegségéről Andy Vajna egy évekkel ezelőtti interjúbanhttp://www.life.hu/drlife/20190120-oszinten-vallott-sulyos-betegsegerol-andy-vajna-2011.html2011-ben adott interjút a Playboynak Andy Vajna. A filmproducernél 2009-ben diagnosztizáltak rákot: később elmondta, miként állt hozzá a betegségéhez. Dr. LifeOrigo2009-ben diagnosztizáltak rákot Andy Vajnánál: leküzdötte a betegségethttp://www.life.hu/drlife/20190120-2009ben-diagnosztizaltak-rakot-andy-vajnanal-akkor-lekuzdotte-a-betegseget.htmlA január 20-án elhunyt kormánybiztos, Andy Vajna tíz éve küzdött egészségi gondokkal. Először2009-ben rákot diagnosztizáltak nála, a kezelések segítségével kigyógyult a betegségből, később, 2016 elején több napig feküdt egy budai szívklinikán a korábbi lábműtétek szövődményeként jelentkező érproblémái miatt. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.