Így derítheted ki fogorvos nélkül, hogy egészségesek-e a fogaid

Forrás: Shutterstock -
szájhigiénia fogorvos egészség fog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kíváncsi vagy rá, hogy egészségesek-e a fogaid, de nincs kedved ezért elmenni fogorvoshoz? Eláruljuk, mi a megoldás!

Egy szájhigiénikus elárulta, a fogorvos első pillantásra, alapos vizsgálat nélkül is meg tudja mondani, hogy a fogaid mennyire egészségesek. Boitumelo Koopedi most a Mirrornak elárulta, mi magunk hogyan ellenőrizhetjük a fogaink állapotát.

Mint mondja, sokan gyorsan fogat mosnak a fogorvosi látogatás előtt csak azért, hogy leplezzék, egyébként csak ritkán teszik. A szakembert azonban nem elehet átverni.

A hófehér fogsor nem feltétlenül jelenti, hogy egészségesek a fogaid Forrás: Shutterstock

Ha rendszeresen tisztítod a fogaidat, az ínyed rózsaszín árnyalatot kap. Ez annak a jele, hogy nincs begyulladva, tehát egészséges. Hiába mos valaki fogat az előtt, hogy elindulna a fogorvoshoz, a fogínygyulladást nem lehet elrejteni."

A szakember egy konkrét példát is említett. Mint mondja, előfordulhat, hogy a sárgább fogú páciensek sokkal egészségesebbek, mint azok, akiknek fehér és csillogó foguk van, ugyanakkor láthatóan be van gyulladva az ínyük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.