allergia szmog allergiaszezon pollen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szokásosnál jóval hamarabb, február elején elkezdődött az allergiaszezon.

Február elején elkezdődött az allergiaszezon – számolt be róla a TV2. A szokatlanul enyhe idő miatt már virágzik a mogyorófa és az éger. A szakemberek szerint szokatlan, hogy ilyen hamar elkezdődik a szezon, úgy vélik, ez a klímaváltozás egyik következménye.

Az allergiások többek között olyan kellemetlen tüneteket észlelhetnek magukon, mint például az orrfolyás, szemviszketés, könnyezés vagy orrdugulás. Helyzetüket pedig tovább nehezíti a levegő szennyezettsége is.

Orrgondok – Avagy az orr szerepe a felső légúti fertőzésekkel szembenhttp://www.life.hu/drlife/20190131-az-orrnyalkahartya-szerepe-az-egeszsegmegorzesben.htmlAz orr nem csupán a külvilág ingereinek érzékelésében, de az egészségmegőrzésben is fontos szerepet játszik, mégsem tulajdonítunk neki túl nagy jelentőséget. Legtöbbször csak akkor veszünk tudomást a létezéséről, ha valamilyen oknál fogva zavar támad a működésében, például megbetegszünk, és az orrdugulás következtében a légzésünk nehezítetté válik. De vajon mitől történhet meg mindez, és hogyan állíthatjuk helyre a megszokott rendet? Dr. LifeOrigoMegműtik Nagy Feró térdéthttp://www.life.hu/drlife/20190202-megmutik-nagy-fero-terdet-a-jovo-heten.htmlA Dal 2019 zsűritagjának, Nagy Ferónak régóta fáj a térde, és most úgy döntött, nem húzza-halasztja tovább az operációt. Dr. LifeFotó: Mudra László - OrigoEgy autó belterében hatszor annyi baktérium található, mint a nyilvános vécék ülőkéjénhttp://www.life.hu/drlife/20190202-egy-atlagos-auto-beltereben-hatszor-annyi-bakterium-talalhato-mint-a-nyilvanos-vecek-ulokejen.htmlSzékleteredetű bőr- és legionellabaktériumok tenyészhetnek a kocsiban, ha nem takarítják rendszeresen. A legtöbb kórokozó a kormánykeréken fordul elő, de a klímaberendezésben is lehetnek veszélyes, tüdőgyulladást vagy gombás fertőzést okozó bacilusok. Dr. LifeOrigoHódi Pamela arcáról két cisztát műtöttek lehttp://www.life.hu/drlife/20190201-hodi-pamela-arcarol-ket-cisztat-mutottek-le.htmlHódi Pamela a közösségi oldalán árulta el, hogy leműtöttek két cisztát az arcáról. Dr. LifeOrigoEzekre a testrészekre már nem lenne szükségünkhttp://www.life.hu/drlife/20190125-ezekre-a-testreszekre-mar-nem-lenne-szuksegunk.htmlVolt idő, amikor minden testrészünknek, izmunknak megvolt a maga funkciója, és persze megvan ma is, más kérdés, hogy már nincs rá szükségünk. Ezek testünknek azon részei, amelyekről észre sem vennénk, ha eltűnnének. Dr. Life--Íme néhány különbség, amelyben eltér a férfi és a női szervezethttp://www.life.hu/drlife/20190125-ime-nehany-kulonbseg-amelyben-elter-a-ferfi-es-a-noi-szervezet.htmlNem titok, hogy számos különbség létezik a férfi és a női test között. Vannak azonban olyan eltérések, amelyeket kevesen vesznek észre, pedig akár konfliktust is okozhatnak a párkapcsolatban. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.