Több millió éves meteorból származó anyaggal gyógyítaná a rákot egy tudóscsoport

Forrás: Dreamstime -
gyógyítás meteor orvos kutatók rák dinoszaurusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ártalmatlan az egészségre, de a rákos sejteket elpusztítja az az anyag, amelyet egy lézeres eljárásnak köszönhetően abból a meteorból nyernek ki, amely több millió évvel ezelőtt elpuszította a dinoszauruszokat – állítja egy kutatócsoport. 

Hatásos lehet a rákkal szemben és a kemoterápia mellékhatásait is csökkentheti az a terápia, amelyet Peter Sadler professzor, a Warwick Egyetem kutatója ismertetett. A Daily Star cikke szerint az eljárás alapját abból a meteorból nyert anyag képezi, amely több millió évvel ezelőtt a Földre zuhant és nemcsak a dinoszauruszokat, hanem az itt élő fajok 70 százalékát elpusztította.

A rákgyógyítás új módszerét kísérletezik ki Forrás: Dreamstime

A professzor elmondta, hogy egy különleges lézeres eljárással nyerik ki azt a mérgező oxigénformát, amely hatásos lehet a rákkal szemben, de az egészségre nem káros. Ez az új oxigénforma bejut a rákos sejtekbe azáltal, hogy összekapcsolódik az albuminnal.

Azt állítják, hogy akkor válik mérgezővé, ha fénnyel érintkezik, például a fotodinamikus terápia következtében, melyet a rákgyógyászatban is alkalmaznak. A kísérleteket egyelőre laboratóriumokban végzik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.