Szakemberek szerint nem jó, hogy Curtis szaunázással próbált meggyógyulni

Forrás: TV2 -
orvos rehab elvonókúra Curtis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakemberek furcsállják, hogy Curtis miért szaunázott és sportolt intenzíven az elvonón.

Múlt héten jött ki az elvonóról Curtis, aki máris belevetette magát a munkába. A rapper a kiengedése után elárulta, az első napok a rehabon nagyon nehezek voltak, de a napi négy és fél óra szaunázással, sporttal, vitaminokkal és rengeteg folyadékkal sikerült megtisztítania a szervezetét.

A Ripost most megkérdezett egy szakembert, aki furcsállja, hogy az elvonón ilyen módszerekkel próbálják leszoktatni a pácienseket.

A klinikai tapasztalatom az, hogy az elvonási tüneteket enyhítő gyógyszerek nélkül nem szokott menni a leszokás, pláne kokainmegvonás esetén. Ha pedig gyógyszer kell, ott orvosnak is lennie kell. Én nem engedném az intenzív sportolást és a szaunázást sem, a vegetatívum ugyanis ilyenkor táncot jár: a megvonás heves szívdobogással, vérnyomás- és vércukor-ingadozással, rossz közérzettel, bőrbizsergéssel, zsibbadással, állandóan változó hangulattal és még sok egyéb más kellemetlen tünettel jár együtt” – magyarázta dr. Funk Sándor addiktológus főorvos.

Curtis szaunázással gyógyult Forrás: TV2

Egy másik szakember elmondta, elhagyva az elvonót senki nem jelentheti ki egyből, hogy meggyógyult.

A gyógyulás egy hosszú folyamat következménye, nem hetekben mérhető. A szembenézés és az, hogy valaki önszántából bemegy az elvonóra, az első lépés a gyógyulás felé, azonban ez csak a jéghegy csúcsa. Sokszor a kezelést megvonási tünetek nehezítik, ilyen lehet a sóvárgás vagy akár fizikai tünetek, mint remegés, izzadás, fokozódó feszültség” – fejtette ki Makai Gábor klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.