DIY hidratáló arcmaszkok - így ápold otthon a bőrödet

DIY hidratálás arcmaszk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha az önkéntes karantén idején is szuper hidratált arcbőrt szeretnél magadnak, mutatunk néhány ötletet, amiket könnyedén elkészíthetsz otthon.

Az arcbőr hidratáltsága minden helyzetben nagyon fontos. Amellett, hogy megfelelő folyadékmennyiséget juttatunk a szerveztünkbe, elengedhetetlen, hogy külsőleg is rendszeresen ápoljuk.

A koronavírus-járvány alatt sajnos nincs lehetőségünk kozemtikushoz járni, így kénytelen vagyunk otthon, házilag elkészíteni a csodatévő arcmaszkokat.

Hoztunk néhány szuper ötletet, amik garantáltan hidratálják a bőrödet:

Ecetes maszk a feszes bőrért

Miután alaposan megtisztítottad a bőrödet a szennyeződésektől, keverj össze 1 evőkanál almaecetet 2 csésze vízzel. Finoman vidd fel az így kapott oldatot az arcodra, gondosan kerülve a szem környékét. Hagyd megszáradni, majd puha és nedves törölközővel tisztísd meg a bőrödet.

Ecetes maszk a feszes bőrért Forrás: Shutterstock

Zablisztes arcmaszk a fiatal bőrért

Keverj össze 1/3 rész zablisztet 1/2 csésze forró, de nem forrásban lévő vízzel. Néhány percig hagyd, hogy a massza pihenjen, majd adj hozzá 2 evőkanál mézet, 2 evőkanál joghurtot és 1 tojás fehérjét. Alaposan dolgozd össze a masszát, hogy egy könnyen kenhető anyagot kapj belőle. A megtisztított bőrödre vékony rétegben vidd fel a kencét, majd 15 perc elteltével hideg vízzel öblítsd le az arcodat. Az eredmény azonnal látható lesz.

Zablisztes arcmaszk a fiatal bőrért Forrás: Shutterstock

Epres, joghurtos arcmaszk a fiatal bőrért

Ez a maszk nem csak tökéletesen hidratál, de isteni finom is.

Vegyél egy nagy marék epret és törd össze 3 evőkanál őrölt mandulával, ezt követően pedig adj hozzá 2 evőkanál natúr joghurtot. Az így kapott masszát addig keverd, amíg pépes állagot nem kapsz. Kend az arcodra vékony rétegben és 10 perc után mosd le.

Epres, joghurtos arcmaszk a fiatal bőrért Forrás: Shutterstock

Élesztő maszk a zsíros bőr ellen

Keverj össze 7 gramm élesztőt 3 csepp citromlével és 2 teáskanál vízzel. A kapott masszát alaposan dolgozd össze, amíg krémes állagú nem lesz. A maszkot közepesen vastagon kend az arcodra és 15 perc elteltével alaposan mosd le.

Élesztő maszk a zsíros bőr ellen Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.