A legvagányabb vízi extrém sportok, amiket mi is kipróbálnánk

Forrás: Youtube -
víz extrém sport sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki ne szeretne kocsival gázolni a tengerbe, víz felett repülni vagy egy szörfdeszkán biciklizni? Mi bizony kipróbálnánk ezeket az extrém sportokat!

Quadski

A quad és a jetski házasításából született ez a nagyszerű találmány, amivel megtehetjük, hogy a tengerparton furikázva egyszer csak gondolunk egyet, és belegázolunk vele a vízbe. A quad kerekei egy gomb megnyomásával öt másodperc alatt oldalra fordulnak, így téve alkalmassá a járgányt a vízi életre. A gép egyébként 140 lóerős motorjával akár 72 km/órás sebességre is képes szárazföldön és vízen egyaránt.

Forrás: Youtube

Flyboard

A szabad repülés élményét teremti meg a víz felett a flyboard, ami két rendkívül erős vízsugár segítségével emel a magasba. A flyboardot egy vízimotorhoz kell csatlakoztatni, ennek a sugárhajtóműve nyomja a vizet a deszka alá. A kezünkkel valamennyire irányíthatjuk is a szerkezetet az egyensúly megtartásáért. Nagyjából 8 méteres magasságba lehet repülni vele.

Forrás: Youtube

Surfbike

Kicsit nyugisabb tempójú embereknek ajánlott a szörf és a bicikli keverékéből született surfbike, amiből egy- és kétszemélyes verzió is van. Először tulajdonképpen egy szörfdeszkára szereltek egy bicikliszerkezetet, ebből alakult ki a professzionális változat. Az irányítását kormánnyal lehet megoldani. Mivel alapvetően az emberi erő hajtja, túlságosan nagy tempóra nem képes, de kardiónak elsőrangú. A csend és a természet szerelmeseinek tökéletes választás.

Forrás: Youtube

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.