Öt étel, melyekről nem is gondolnánk, hogy hizlalnak

zsír koleszterin rizottó olívaolaj tofu hízás étel kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi években egyre többen válnak az egészséges táplálkozás elkötelezett híveivé, ám nem árt ezekkel az ételekkel sem csínján bánni, mert számos előnyük mellett gyakran igen kalóriadúsnak bizonyulnak. Az alábbiakban öt olyan egészséges táplálékot veszünk sorra, melyek hatására könnyen hízásnak indulhatunk.

Szezámkrém

A szezámkrém - más néven tahini - gazdag B-vitaminban és kálciumban is, könnyen túlzásba lehet vinni fogyasztását. Pedig nem árt óvatosnak lenni, mivel már egy evőkanálnyi mennyiség is 89 kalóriát és 8 grammnyi zsírt tartalmaz.

Olivaolaj

Két evőkanálnyi olivaolaj máris 238 kalóriával növeli az energia-bevitelünket. Noha az olívaolaj egészséges zsírokat tartalmaz, éljünk vele mértékkel.

Thinkstock
Thinkstock

Tofu

Közkedvelt a fogyni vágyók körében, de legyünk óvatosak, mert míg natúr formában valóban alacsony kalóriatartalmú, addig ízesített, elkészített változatáról ez már nem mondható el. Válasszuk ezért a hagyományos fajtát, és ízesítsük mi magunk otthon.

Guacamole

Igaz, hogy a szívbarát és káliumban gazdag avokádóból készül, ám már egy csészényi is 360 kalóriával súlyosbít minket. Még nagyobb a veszély, ha a finom krémbe hizlaló csipszet mártogatunk, így e helyett inkább nyers zöldséggel fogyasszuk.

Rizottó

Egy adag rizottó legalább 600 kalóriát tartalmaz. Hogy kevésbé ártson alakunknak, próbáljunk meg minél könnyebb variációkat elkészíteni belőle.


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.