Táncold magad karcsúra - Edzésmódszerek a zene ritmusára

rúdtánc aerobik zumba tánc koreográfia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is megunod néha a futást, belefáradsz a súlyzók emelgetésébe és az ellipszistréner kattogó zajába? Tombol benned a vágy, hogy otthagyd a rideg edzőtermet, és táncra perdülj? Rázd fel magad pezsgő ritmusokkal, kecses mozdulatokkal, és irány egy zsírégető táncos óra - nem fogod megbánni. Íme a Life.hu 5 kedvence!

A táncos órákról általában

Ha zsírt akarunk égetni, számtalan sport közül választhatunk, a lényeg az, hogy élvezzük. A táncos edzések azoknak ajánlottak igazán, akik egészséges körülmények között akarnak fogyni, minél több kalóriát elégetni, mindezt úgy, hogy nem terhelik túl ízületeiket, szívüket és érrendszerüket. Kezdőként az első néhány alkalom mindig kicsit nehezebb, hiszen rá kell érezni a mozgásra, el kell sajátítani az alapmozdulatokat, de pár óra után, amikor tisztában leszünk az alaplépésekkel, már tényleg csak az élvezet és a zsírégetés marad. Válaszd az egyéniségedhez passzoló edzést, vagy próbálj ki valami egészen újat, a lényeg, hogy élvezd!

Thinkstock
Thinkstock

Port De Bras

Ha mindig is rajongtál a klasszikus balettért, de nem hitted, hogy valaha is tehetséged lenne hozzá, ne habozz, nézz le egy Port De Bras órára - imádni fogod! Kecses mozdulatok, andalító dallamok - csupa nőiesség és finomság jellemzi ezt a mozgásformát.

Mi történik az órán?

A két exbalettos táncos-koreográfus, Vladimir Snezhik és Julio Dieguez Papi által megalkotott mozgásforma alaplépései a klasszikus balettből származnak - ezekből épül fel a könnyen követhető, egész testet átmozgató koreográfia. A gyakorlatokat lassú, de mégis dinamikus zene kíséri, ami tökéletesen segít összpontosítani a koreográfiára.

Miért próbáld ki?

A gyakorlatsorok elsajátítása kőkemény izommunka: remekül fejleszti a tartóizmokat, a comb- és farizmokat, garantálja a csodás, szálkás vádlit is. E mellett javítja az egyensúlyérzéket, és a nyújtó mozdulatok fejlesztik az izmaink rugalmasságát. Felejtsd el a sovány nőket és a fehér tütüt - a Port De Bras a test és a lélek tánca - feltölt, kikapcsol és ellazít.

Zumba

Pár éve került be a köztudatba, de még a mai napig az egyik legnépszerűbb táncos edzésmódszer a zumba. Zsírégetés, fergeteges ritmusok, izgalmas koreográfiák - próbáld ki a zumbát!

Mi történik az órán?

A latin táncok inspirálta edzésmódszerben a hiphop, a salsa, a meregue, a mambó, az afrikai törzsi táncok és a hastánc elemei is fellelhetők - talán ezektől olyan ellenállhatatlan ez a vagány zsírégető óra! A gyorsuló és lassuló ritmusra történő elemek követése miatt pedig garantáltan nem lesz időd unatkozni a 60 perces edzés alatt!

Miért próbáld ki?

Egyedül is bátran ellátogathatsz egy zumbára, de barátnőkkel igazi csajos programnak is tökéletes. Sőt, a tanult elemeket másnap egy szórakozóhelyen is bemutathatjátok - a csípőmozgásotoknak és a popsirázásnak garantáltan nagy sikere lesz!

Poledance - rúdtánc

Hol van ma már az a világ, amikor megbotránkoztató volt a rúdtáncot és a rendes háziasszonyokat egy napon említeni... A poledance - közismertebb nevén rúdtánc - az az edzésmódszer, melyet nemcsak a táncteremben, de a hálószobádban is megéri gyakorolni. Fejleszti a nőiességed, egekbe repíti az önbizalmad, és arra buzdít, hogy szeresd a tested úgy, ahogy van!

Mi történik az órán?

A rúdtánctanfolyam többlépcsős - az első, 1-es típusú kezdő óra 60 perces. Itt alapfogásokat sajátíthatsz el a rúdon, összekötő mozdulatokkal és a rúd segítségével végzett erősítő gyakorlatokkal. Az alapórák lényege a test fokozatos erősítése, felkészítése a későbbi bonyolultabb koreográfiákra. Az ajánlott viselet a rúdtáncedzésen rövid sort, hiszen a tapadás miatt a bőrnek a rúdhoz kell érnie.

Thinkstock
Thinkstock

Miért próbáld ki?

Amellett, hogy a rúdtánc kemény izommunka, legfőbb előnye mégis abban rejlik, hogy növeli az önbizalmat és javítja az önértékelést. Ha úgy érzed, tényleg valami újdonságra vágysz, és meg akarod mutatni a világnak, a párodnak, vagy a lesajnáló barátnődnek, hogy igenis egy szexis istennő lakozik benned, ruházz be egy poledance tanfolyamra - nem fogod megbánni!

3/4 wellness step

Ha igazi kihívásra, ugyanakkor egy lágyabb és nőiesebb órára vágysz, mint az erőteljes stepaerobik-edzések, akkor válaszd a 3/4-es steppet. Könnyed ritmusok, finom mozdulatok, 60 perc zsírégetéssel kombinálva.

Mi történik az órán?

A steppad itt is adott, de a gyors és dinamikus zene helyett keringő ütemű dallamokra végzik a résztvevők a koreografált gyakorlatsorokat. Ha még nem próbáltad, akkor itt az ideje, hiszen a zsírégetés mellett az agy és a kombinációs készségünk is fejlődik - a zene ugyanis egészen eltér a megszokottól. Az órán elmarad a hagyományos durva lábdobogás, helyette kecsesség és finomság jellemez minden mozdulatot. A koreográfia a stepaerobik alaplépéseiből épül fel, amelyek kezdők számára is néhány alkalom után könnyedén elsajátíthatók.

Miért próbáld ki?

A 3/4-es stepaerobik egyik legjellegzetesebb tulajdonsága, hogy kiválóan edzi a comb- és farizmainkat, szálkásítja a vádlit, ugyanakkor a koreográfiába karmunkát is beépít az oktató. A pulzus itt nem magas, hiányoznak a szökellések, ugró mozdulatok, ezáltal nem terheljük túl ízületeinket.

Bailar latin aerobik

Pezsgő ritmusokra, fergeteges latin zenére és dinamikus táncra vágysz úgy, hogy közben a kalóriák is vadul égnek? A Bailar latin aerobik tökéletes választás, és még partner sem kell hozzá.

Mi történik az órán?

A Bailar a koreografált táncos órák, a dance aerobik és a latin-amerikai versenytáncok ötvözete. A koreográfiában a szamba, a cha-cha-cha, a rumba és a jive mozdulatai köszönnek vissza. A bemelegítés után az órán résztvevők betanulnak egy 2-3 egységből álló koreográfiát a latin-amerikai táncok valamelyikéből. A táncos mozdulatok az alapoktól indulnak, így a kezdőknek sem kell kétségbeesniük - pár alkalom után könnyedén elsajátíthatják a szédítő csípőmozgásokat, testhullámzásokat, és nem rettennek vissza egy-egy versenytáncos forgástól sem.

Miért próbáld ki?

A kardió tréning fantasztikus élettani hatásai mellett a Bailar kiválóan fejleszti a ritmusérzéket, remekül formálja a vádlit és a combokat - a tanultakat pedig szintén kamatoztathatod egy buliban is.


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!




Sikertörténet - Niki nem csak a kilóktól szabadult meg: "Mióta lefogytam, kevésbé vagyok féltékeny"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120329-sikertortenet-niki-nemcsak-a-kiloktol-szabadult-meg.htmlÁllandóan éhes vagy? Ezt kell tenned evés helyett!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120328-allandoan-ehes-vagy-ezt-kell-tenned-eves-helyett.html"Nem kellek, mert kövér vagyok!" - Avagy a túlsúlyosak diszkriminációjahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120327-nem-kellek-mert-kover-vagyok-avagy-a-tulsulyosok-diszkriminacioja.htmlSzülés után újra karcsú - Futással hozta magát ismét formába Victoria Beckhamhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120326-szules-utan-ujra-karcsu-futassal-hozta-magat-ujra-formaba.htmlSikertörténet: 30 kiló fogyás után bombacsaj lett Zitábólhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120323-sikertortenet-30-kilo-fogyas-utan-bombacsaj-lett-zitabol.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.