"Sokat köszönhetek annak a beszólásnak" - Puskás Peti ma már nem pocakos

vízipipa méregtelenítés Puskás Peti színész önkéntes munka kempo kerékpározás egészséges életmód mozgás énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olykor éjfélkor evő, vízipipázó fiatal énekes és színész, Puskás Peti életének kiskora óta része a sport, a kempo mégis nagy változást hozott az életébe. 

"Mivel anyukám balerina volt, apukám pedig utánpótlás válogatott röplabdázó, az én életemnek is része volt a sport gyerekkoromban, kosárlabdáztam, fociztam, pingpongoztam kamaszkoromig. Pár évig versenyszerűen úsztam is, minden reggel ott voltam az uszodában, de mivel hiányzott az elhivatottság, és nem éreztem jól magam, egy idő után abbahagytam. Felnőttként is minden nap próbálok időt szánni a sportra: kedden és csütörtökön foci van, heti háromszor edzőterembe is igyekszem eljutni, küzdősportot is űzök, de ha végképp nincs időm a próbák miatt, akkor futok egy fél órát legalább. A küzdősportot azért kezdtem el, mert öt éve egy részeg egyetemista beszólt, amit nagyon a szívemre vettem. A sport viszont pont arra tanított meg, hogy türelmesebb és higgadtabb legyek.

Forrás: Puskás Peti
Forrás: Puskás Peti

Kamarás Iván már tíz éve kempózik, ő vitt el magával, és hatvan kilósan ugyanazt a két órás edzést kellett végigcsinálnom, amit a kilencven kilós csupa izom harcosoknak. Azt hittem, nem élem túl, de mikor mégis sikerült, az nagy sikerélménnyel töltött el, soha nem gondoltam volna, hogy kidobókkal fogok együtt edzeni. Emellett izmosodtam is, míg a Megasztár alatt alig volt rajtam izom, és ráadásul pocakosodni is kezdtem, most így öt év után már látszik rajtam, hogy sportolok. Persze kihagyásokkal, a próbák miatt most nyáron nem is jutok el edzésekre, majd szeptembertől folytatom.

Sokat köszönhetek annak a beszólásnak, mert az élethez és a munkához való hozzáállásomat is megváltoztatta: azt éreztem, hogy nincs olyan, amit kitartással és gyakorlással ne érhetnék el. Emiatt tanultam meg egy hónap alatt zongorázni: kitaláltam egy fellépés előtt, hogy kottából megtanulom a Fényév távolság című dalt, napi három órát gyakoroltam, és sikerült is. Persze a küzdősporttól és a sikerektől függetlenül továbbra is beszólnak, de már elengedem ezeket a fülem mellett."

Peti rapszodikus életével rapszodikus étkezés is jár, bár időnként szakít időt a helyes táplálkozásra és a méregtelenítésre is.

"Amikor olyan hetem van, hogy reggel nyolctól este nyolcig forgatunk, és utána tízig megbeszélés van, akkor van, hogy éjfélkor eszem aznap először. Ilyenkor nagy szenvedéllyel vágok be apukám házi kolbászából egy jó darabot szalonnával. Amikor már érzem, hogy sok volt az összevissza evésből, akkor méregtelenítő heteket tartok, sok gyümölcsöt, zöldséget, halat eszem."

Forrás: Puskás Peti
Forrás: Puskás Peti

A hajszolt életmód mellett Peti is odafigyel a lazításra: vízipipázik: "Amikor Tunéziában voltam nyaralni, kipróbáltam a vízipipát, ami azóta kikapcsolódás és munka is: egyrészt használom, másrészt van egy vállalkozásunk is, ahol vízipipákat forgalmazunk rendezvényekre. Persze már nem dohányt szívunk, hanem egy német találmány révén lyukacsos kis kavicsokat áztatnak aromába, aminek ugyanolyan íze van, mint a dohánynak, mégsem ártalmas. Sokan a vízipipa miatt azt hiszik, drogosok vagyunk, de a mai osztrák vízipipák például úgy néznek ki, mint egy dísztárgy, és el szeretnénk érni, hogy az embereknek a közösségi élmény jusson eszükbe ezekről, és ne a drog."

Peti az önkéntes munkát is fontosnak tartja, így különböző civil szervezetek munkájában is részt vesz: "Az nem jó szó, hogy jótékonykodom, inkább arról van szó, hogy azon civil szervezetek, akiknél látom, hogy a tagok saját szabadidejükből, nonprofit szervezetként rendeznek megmozdulásokat, azok munkájában szívesen részt veszek. Van pár fontos dolog az életben, amire nem biztos, hogy odafigyelünk: ilyen az állatvédelem, vagy a bringás környezetvédő dolgok. Az állatvédelem szerintem el van maradva ebben az országban, és legtöbben az önkéntes munkára is úgy gondolnak, hogy az valami büntetés, egy kötelező rossz, holott például a skandináv országokban tízből kilenc ember tagja valamilyen önkéntes mozgalomnak. Mindig mástól várjuk a megoldást, miközben magunk is el tudunk végezni sok mindent. Jó lenne a rossz szemléleten változtatni, és megmutatni, hogy ez egy jó dolog: például nemrég harminc-negyven iskolással szedtük össze a szemetet a kilencedik kerületben, és felhívtuk a figyelmet a szelektív szemétgyűjtésre is."

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!



Illényi Katica: "A jóga visszaadta fiatalkorom rugalmasságát"http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20120724-jogaval-tanccal-egeszseges-taplalkozassal-tartja-formaban-magat-illenyi-katica.html"Gyerekkoromban infúziós állványokat és tűket rajzolgattam" - interjú Tarány Tamássalhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120511-gyerekkoromban-infuzios-allvanyokat-es-tuket-rajzolgattam-interju-tarany-tamassal.htmlZoltán Erika: "Azt a luxust nem engedhetem meg, hogy nem érek rá"http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120604-termeszetes-gyogymodokkal-dieval-tartja-magat-formaban-zoltan-erika.htmlHujber Feri paleolit diétával tartja formában magáthttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120704-hujber-feri-paleolit-dietaval-tartja-formaban-magat.html"Nem az vagyok, akit ki lehet röhögni" - Interjú Schobert Norbivalhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120411-nem-az-az-ember-vagyok-akit-ki-lehet-rohogni-.html"Folyamatos háborúban vagyok a csoki ellen" - Wolf Kati odafigyel gyermekei egészséges étkezésérehttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120502-wolf-kati-odafigyel-gyermekei-egeszseges-etkezesere.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.