Íme az igazi Popeye! 78 centiméteres a világ legnagyobb bicepsze

izom fehérje Guiness rekord bicepsz mozgás kar testépítés edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A "Popeye karú" egyiptomi testépítő, Musztafa Iszmáil bekerült a Guinness-rekordok könyvébe. A 24 éves fiatalember büszkélkedhet a világ legnagyobb bicepszével.

Musztafa tíz éve mindennap kétszer jár az edzőterembe, és kitartásának köszönhetően a bicepszének mérete mostanra egy felnőtt férfi derékbőségének felel meg. A testépítőt rajzfilmbe illő karja miatt Popeye-nek is becézik.

"Big Mo", ahogy barátai ismerik, naponta 1,4 kilogramm csirkehúst, fél kilogramm sertéshúst vagy halat, és négypohárnyi mandulát fogyaszt el, amit hét liter vízzel és három liter fehérjeturmixszal öblít le. A testépítő olyan elszántan készült céljára, hogy családjával együtt Amerikába költözött, ahol jobb testépítő felszerelésekhez férhet hozzá.

"Az emberek mindig Popeye-hez, a tengerészhez hasonlítanak, ami vicces, de valójában nem szeretem és egyáltalán nem is eszem spenótot" - nyilatkozta Musztafa. "Főleg csirkehúst fogyasztok. Azt hiszem, most már nagyobb a karom, mint a rajzfilmfigurának."

Amikor tíz évvel ezelőtt elkezdte a testépítést, olyan sokan dicsérték bicepszét, hogy úgy döntött, ennek kidolgozására fekteti a hangsúlyt. Öt évvel ezelőtt azonban, miután nem választották be az egyiptomi testépítő csapatba, az Egyesült Államokba költözött. Mostanában hetente kétszer edz, és 230 kilogrammot képes megemelni. Musztafa elismeri, hogy az edzést fehérjeturmixszal is segíti, de úgy véli, izmait a genetikának köszönheti - édesapja ugyanis birkózó volt. Amikor éppen nem az izmait pumpálja, üzemanyagot pumpál két saját töltőállomásán Massachusettsben.

Az "igazi Popeye" bicepszét nemrég hagyták jóvá a világ legnagyobb bicepszeként a Guinness-rekordok könyvének 2013-as kiadásához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.