A darázsderekú nőkkel könnyebb a szex

zsír vonzerő kövérség derék karcsúság túlsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A darázsderék évtizedek óta a nők egyik leghőbb vágya világszerte. A kutatók most arra is magyarázatot adnak, miért tartják vonzóbbnak a férfiak is a karcsú derekat, és mi az oka annak, hogy a túlsúlyos nőkkel kevésbé elégedettek.

A skót kutatók kimutatták, hogy minél karcsúbb egy nő dereka, annál elégedettebb a partnere, és annál kisebb valószínűséggel szenved merevedési zavarban. A korábbi kutatások szerint a férfiak általában szexuálisan vonzóbbnak tartják a karcsúbb nőket. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy evolúciós szempontból arra vagyunk beprogramozva, hogy a túlsúlyos embereket a betegségek magasabb kockázatával társítjuk.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A mostani elemzés során hétszáz 35 és 65 év közötti cseh férfi részvételével vizsgálták a derékbőséget, a nő partnere által megítélt nemi vonzerejét, és a férfiak általános nemi elégedettségét. A kutatás során az Erektilis Funkció Nemzetközi Mutatóját használták. Azt is rögzítették, milyen gyakorisággal közösültek a résztvevők.

Az eredmények azt mutatták, hogy a legkevesebb teljesítményproblémát tapasztalók fiatalabbak, partnerük is fiatalabb, és partnerük dereka karcsúbb. Ezek az alanyok szexuálisan elégedettebbek is voltak. Stuart Brody, a Nyugat-Skóciai Egyetem pszichológia professzora azt is hangsúlyozta, hogy a karcsú derekú nőket a szexuális működés minden tekintetében vonzóbbnak ítélték, mindkét partner életkorától függetlenül.

A jelenség hátterében két ok állhat. Az egyik az, hogy a nők hasi zsírja hormonális szinten a saját szexuális vágyukat is csökkenti. A másik ok pedig az lehet, hogy a férfiak egyszerűen vonzóbbnak találják a karcsúbb nőket. Az evolúciós kiválasztódás alapján ez nem meglepő, mivel a zsírfelesleg, különösen a hasi zsír lerakódása az anyagcsere, szív-érrendszeri és neoplasztikus rendellenességek magasabb kockázatával hozható összefüggésbe. E rendellenességek magasabb kockázata pedig rosszabb állóképességhez vezet, vagyis az ilyen emberek párválasztás szempontjából kevésbé kívánatosak.

Van azonban egy jó hír is a nők számára. A férfiaknak is érdekükben áll elkerülni a terebélyes felsőtestet, mivel a kutatásból az is kiderült, hogy minél nagyobb egy férfi derékbősége, annál alacsonyabb a szexuális elégedettsége.

Liv Tyler darázsderekának titkahttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130118-liv-tyler-szineszno-darazsderekanak-titka-sem-tejtermeket-sem-szenhidratot-nem.htmlMa már nem szégyen az óriási popsihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130122-a-vilag-legnagyobb-feneku-noje-a-190-kilos-mikel-ruffinelli.htmlCzanik Balázs a nők fenekére kíváncsi a leginkább - Meg is mutatja, mitől lesz feszes a popsid!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20120807-igy-lesz-feszes-a-popsid-szunay-linda-szepsegkiralyno-czanik-balazs.htmlHollywood hatalmas, de gyönyörű popsijaihttp://www.life.hu/tested-lelked/20120705-hollywood-hatalmas-de-gyonyoru-popsijai.htmlAz úszógumijából származó zsír növelte meg férfiasságáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120706-az-uszogumijabol-szarmazo-zsir-novelte-meg-ferfiassagat.htmlMég Erőss Zsolt sem menekülhet a pocak előlhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121218-eross-zsolt-expedicios-hegymaszo-nem-vekony-alkat.htmlPindroch Csaba már nem pocakos családapahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121115-pindroch-csaba-mar-nem-pocakos-csaladapa.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.