Reggeli előtt mozogj - Több zsír ég majd el!

edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miért tartják sokan hatékonyabbnak a reggelizés előtti edzést? A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a kora reggeli edzéssel akár 20 százalékkal több testzsírt égethetünk el, ráadásul aki reggeli előtt végez testmozgást, az később nem kívánja az extra kalóriákat sem.

A koránkelők, akik üres gyomorral, még reggelizés előtt nekilátnak az edzésnek, akár 20 százalékkal több zsírt képesek elégetni, mint akik később kezdenek mozogni - derült ki egy új kutatás eredményeiből. A Northumbriai Egyetem kutatói 12 aktív életmódot folytató férfit kértek fel a vizsgálatukhoz. A résztvevőknek reggelente egy futószalagos edzésen kellett részt venniük, oly módon, hogy egyik felük reggelizett az edzés előtt, míg másik felük előző este óta nem evett semmit.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Az aktív testmozgást követően mindkét csoport résztvevőinek csokoládés tejturmixot adtak regenerációs italként. Később, a nap folyamán a résztvevőknek tésztát szolgáltak fel ebédre, és megkérték őket, hogy mindenki addig egyen, amíg kellemesen jól nem lakik. A kutatók ezt követően kiszámolták a résztvevők ebéd közbeni energia- és zsírfogyasztását, figyelembe véve a reggeli edzés során elégetett energia és zsír mennyiségét.

Dr. Emma Stevenson és Javier Gonzalez, a tanulmány vezetői megállapították, hogy azok, akik reggeli előtt végezték az edzést, kevesebb kalóriát fogyasztottak ebédre is, mert a szervezetük kevésbé érezte úgy, hogy kompenzálniuk kell a korábbi testmozgás miatt. A számításokból az is kiderült, hogy csaknem 20 százalékkal több kalóriát égettek el azok a résztvevők, akik reggeli előtt végezték el az edzést.

"A testzsír hatékony égetése érdekében mindenképpen több zsírt kell felhasználnunk, mint amennyit elfogyasztunk. Az eredmények egyértelműen azt igazolják, hogy a zsírégetés az éjszakai koplalást követően, a reggeli étkezés előtt a legoptimálisabb" - nyilatkozta Gonzalez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.